Yolsuzlukla Mücadele Bakanı mücadele edemedi

İngiltere Hazine Bakanlığından Yolsuzlukla Mücadele Yetkilisi İstifa Etti

İngiltere Hazine Bakanlığı’nda yolsuzlukla mücadeleden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Tulip Siddiq, akrabası eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile mali ilişkilerinin incelenmesi üzerine istifa etti. Siddiq, paylaştığı istifa mektubunda, iddiaların tüm mali çıkarları ve aile ilişkilerini açıkladığını belirtti ancak hükümetin çalışmalarına zarar verebileceği endişesiyle istifa kararı aldığını duyurdu.

Bangladeş’te Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (ACC), Hindistan’a giden eski Başbakan Hasina ile Siddiq dahil aile üyelerine “arazi almak için yetkilerini kötüye kullandıkları” suçlamasıyla dava açtı. Bu durumun ardından İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın bakanlık standartları konusundaki danışmanı Laure Magnus, Siddiq’in herhangi bir kural ihlali tespit edilmediğini ancak aile ilişkilerinden kaynaklı itibar riskleri olduğu tavsiyesinde bulundu.

Akhtar Hossain, ACC Genel Müdürü, Hasina, kız kardeşi Rehana ve Rehana’nın üç çocuğu aleyhinde “arazi almak için yetkilerini kötüye kullanma” suçlamasıyla üç dava açıldığını duyurdu. ACC, Hasina’nın başbakanlık görevini kötüye kullanarak arazi alımını yasa dışı bir şekilde kolaylaştırdığını iddia etti.

Uluslararası Suçlar Mahkemesi, Hasina hakkında ülke genelindeki “zorla kaybetme” vakalarında rolü olduğu suçlamasıyla ikinci kez tutuklama kararı çıkardı. Ayrıca eski başbakanın Ekim 2024’te kitlesel öğrenci protestolarında işlendiği iddia edilen insanlığa karşı suçlar nedeniyle tutuklanmasına karar verildi.

Related Posts

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Çekya’da şebeke çöktü, ülke kilitlendi

Çekya’da yüksek gerilim hattının çökmesiyle ülke karanlığa gömüldü. Prag dâhil birçok kentte metro durdu, fabrikalar kapandı, hastaneler jeneratöre geçti. Hükümet ulusal acil durum ilan etti, yüz binlerce kişi elektriksiz kaldı.

CHP’li belediyelere yeni operasyon: Adana BŞB Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere hakkında gözaltı kararı!

CHP’li belediyelere yeni operasyon: Adana BŞB Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere hakkında gözaltı kararı!

Öğretmenler ne istiyor

Yaşadıkları sorunları çözüm bekleyen öğretmenler seslerini meydanlardan duyurmaya çalışıyor: Adil kontenjan, ek atama istiyoruz, hayallerimizi yıkmayın.

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.