Türkiye hava sahasından her 14 saniyede bir uçak geçti

Türkiye’nin Hava Trafik Yükü Geçen Yıl Yüzde 5,5 Arttı

Türkiye hava sahasında geçen yıl toplam 2 milyon 290 bin 581 uçuş gerçekleşti. 521 bin 724 uçuşun transit üst geçiş olduğu belirtilirken, ülke semalarından her 14 saniyede bir uçak geçtiği açıklandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, uçakla seyahat eden yolcu sayısında son yıllarda önemli bir artış yaşandığı vurgulandı.

Ülkenin hava ulaşımı alanında anlaşma yaptığı ülke sayısının 81’den 175’e yükseldiği kaydedilirken, 2002’de dış hat uçuşlarının 50 ülkede 60 noktaya yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Uçuş ağında yaşanan gelişmeler sonucunda ise 132 ülkede 349 noktaya ulaşıldığı belirtildi.

2002 yılında iç ve dış hatlarda toplam 34,5 milyon olan yolcu sayısının, 2024 sonuna kadar 230,2 milyonun üzerine çıktığı açıklandı. 2024 sonunda iç hat uçak trafiğinin 902 bin 78, dış hat uçak trafiğinin ise 866 bin 779 olduğu ifade edildi.

Geçen yıl Türk hava sahasında gerçekleşen uçuş sayısının 521 bin 724’ü transit üst geçiş olmak üzere toplam 2 milyon 290 bin 581 olduğu belirtilirken, bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 5,5 arttığı vurgulandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kayıtlarına göre, ticari uçuş sayısının 1 milyon 412 bin 238 olduğu ve bu uçuşların iniş-kalkış yapan uçakların yüzde 62’sini oluşturduğu aktarıldı.

 


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – İmamoğlu, CHP’nin ön seçim kararını destekledi: Demokratik devrim! Tek yol erken seçim!

TIKLAYIN – ABD’de uçakla helikopter çarpıştı, 18 kişinin cesedine ulaşıldı

TIKLAYIN – Yüzlerce suç duyurusu sonuçsuz kaldı; eski AKP’li vekil Zehra Taşkesenlioğlu’nun ifadesi alınmadan dosya kapatıldı

TIKLAYIN – Otel çalışanları patronu yalanladı: “Gece güvenlik yoktu; yangın alarmı, müşteriler odalarda sigara içtiği için kapalıydı”

TIKLAYIN – UEFA Avrupa Ligi’nde “Türk derbisi” olabilir; işte Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin tur ihtimalleri

 

Related Posts

Bakan Bolat’tan Birleşik Krallık ile Serbest Ticaret Anlaşması açıklaması

Londra’da İngiltere Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve İngiltere arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) güncellenmesine yönelik müzakerelerin ilk turunun temmuz ayının sonuna kadar yapılmasının planlandığını açıkladı.

İngiltere ve Hindistan’dan tarihi ticaret anlaşması

İngiltere ve Hindistan arasındaki anlaşmaya göre iki ülkenin birbirleri ile yaptığı ticarette kozmetik ve tıbbi cihazlar dahil birçok temel üründe gümrük vergileri büyük ölçüde düşürülecek.

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

3 yerli ilaç adayında ‘stratejik eşik’ aşıldı

Türkiye’de ilaç endüstrisi, finansman ve akademik çalışmaları buluşturan bir platform olarak 4 yıl önce kurulan Trustlife, sistem biyolojisi ve yapay zekâ temelli yöntemlerle geliştirilen 3 yeni ilaç adayı, Faz I klinik araştırmalarına başlama aşamasına geldi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan enflasyon açıklaması! Milletvekillerine sunum yaptı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankası’nın faaliyetlerini anlattı. Karahan’ın sunumunda para politikası, kur ve likidite başta olmak üzere verilecek güncel mesajlar piyasaların yakın odağında yer alıyor …

SGK’dan yıpranma payı kararı: Erken emeklilik hakkı kaldırılan meslekler tek tek açıklandı

SGK, fiili hizmet süresi zammı kapsamında erken emeklilik hakkına sahip mesleklerde düzenlemeye gitti. Müdürden balık toptancısına kadar yüzlerce meslek için artık “yıpranma” ispatı zorunlu hale geldi. Yeni uygulama Nisan 2025’te yürürlüğe girecek. İşte mesleğe yıpranma payı hakkı kaldırılan meslekler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir