TEMU temsilcileri Ticaret Bakanlığı’na çağrıldı

TEMU Yetkilileri Ticaret Bakanlığı’na Çağrıldı!

Çin merkezli e-ticaret devi TEMU’nun yetkilileri, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bir toplantıya katılmak üzere çağrıldı. Haziran 2024’te Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaparak online satışlara başlayan TEMU’nun, 1 Nisan’da yürürlüğe giren “Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında hukuki uyumluluk adımlarını atması gerektiği vurgulandı.

TEMU yetkilileri, satış ilanlarında istenen bilgileri sağlamak için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini ve Türkiye’nin talep ettiği bilgilerin eksikliğinin satış yapmalarını engelleyebileceğinin farkında olduklarını belirttiler.

TEMU, Türkiye’de Temsilcilik Açmak İçin Adım Atıyor

Toplantıda, TEMU’ya, Türkiye’de yerleşik ekonomik bir işletmeci olmadan ürün sunmanın yasak olduğu hatırlatıldı. Tüketicilerin korunması amacıyla, güvensiz ve uygun olmayan ürünlerin platformdan 24 saat içinde kaldırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Ürün Güvenliği Temas Noktası’nın TEMU bünyesinde faal olması gerektiği ifade edildi.

TEMU yetkilileri, Türkiye’de temsilcilik açma girişimlerinde bulunduklarını ve Türkiye pazarına girecek ürünlerin sorumluluğunu üstlenmek için gereken adımları atmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

Yönetmelik gereği, uygun olmayan ürünlerin platformdan kaldırılması, her ürün için ekonomik işletme bilgisine yer verilmesi ve ürün güvenliği eksiklerinin giderilmesi için temas noktasının faaliyet göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde, yönetmelik, platformdaki ilanlara ve ilgili siteye ciddi yaptırımlar öngörmektedir.

Related Posts

BTK raporu yayımladı: Türkiye’nin kendi çipini üretmesi önemli

BTK’nin yayımladığı “Çip Endüstrisi ve Haberleşme Teknolojilerine Etkileri 2025” raporuna göre yarı iletken teknolojiler ve çip üretimi teknolojisinin Türkiye’nin başta savunma sanayisi olmak üzere otomotiv ve tüketici elektroniği için ihtiyaç duyduğu çipleri tedarik edebilmesinin önemine dikkat çekildi.

‘Web Siteleri ve Mobil Uygulamaların Erişilebilirliği İzleme Komisyonu’ kuruldu

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeyle, web siteleri ve mobil uygulamaların erişilebilirliğini izlemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında Web Siteleri ve Mobil Uygulamaların Erişilebilirliği İzleme Komisyonu …

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 13 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 722 milyar 121 milyon 541 bin lira artarak 23 trilyon 768 milyar 121 milyon 209 bin liraya çıktı.

Piyasada gecelik faiz politika faizine geriledi

Piyasada gecelik faiz politika faizine geriledi

SGK kanunda değişiklik yapılacak: En düşük emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Asgari ücretin altında aylık alan ve açlık sınırının altında yaşayan en düşük emekli maaşını alanlar, ekonomik krizi en derinden hisseden kesim olarak öne çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz günü açıklayacağı 6 aylık enflasyon …

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kalıcı refah artışı için sağlam bir zemin oluşturuyoruz

Merkez Bankası tarafından açıklanan nisan ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendiren Bakan Şimşek, uygulanan program sayesinde Türkiye’nin dayanıklılığının önemli ölçüde arttığını belirtti.