Tavşan Fadile’ye Mermer Mezarı

Samsun’da Zülfiye ve Hayati Çelebi çifti, iki senedir severek baktıkları tavşanları “Fadile” ölünce bahçelerine mermer mezar yaptırdı.

İlkadım ilçesinde yaşayan 27 yıllık evli, çocukları bulunmayan Çelebi çiftine iki sene önce bir yakınları, doğuran tavşanının yavrularından birini hediye etti.

Çelebi çifti, ilk başlarda çok istemedikleri tavşana kısa sürede alışarak “Fadile” adını verdi.

Çok sevdikleri ve özenle baktıkları tavşanları 4 ay önce rahatsızlandı. Veterinerdeki tedavisinin ardından çiftin eve getirdiği Fadile, kısa süre sonra yaşamını yitirdi.

Fadile’nin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Çelebi çifti, Canik ilçesi Devgeriş Mahallesi’ndeki bahçelerine gömdükleri tavşanları için üzerinde fotoğrafının yer aldığı mermer mezar yaptırdı.

“Bir çocuk edasıyla baktığımız için doğum günü yaptım”

Hayati Çelebi (53), AA muhabirine, Fadile’yi eve getirdiği ilk gün kendisine sevimli gelmediğini ancak kısa süre sonra tavşana bağlandıklarını söyledi.

Fadile’nin evlerine neşe getirdiğini, ölümüne çok üzüldüklerini ifade eden Çelebi, şunları dile getirdi:

“Çocuğumuz yok, bundan dolayı onu evlat gibi sevdik. Bir çocuk edasıyla baktığımız için ben buna doğum günü yaptım. Leblebiye alışmıştı, leblebiyi çok seviyordu. Bir gece leblebisi bitmiş, gece saat 02.00’de kalkıp leblebi buldum. Bu sevgiyi benim anlatma şansım yok. Beni gerçekten yıktı. Bir arkadaş, bir dost, bir can, benim için buydu. Merhamet duygumuz biraz daha kabardı. Hayvan sevgisi olmayan insan merhametsiz bir insandır. Kesinlikle ve kesinlikle hayvanlar sevilmeli.”

Eşi telefon edip Fadile’nin öldüğünü söyleyince inanamadığını anlatan Çelebi, “Gece saat 23.30 civarında buradaki mezarlığımıza defnettik. Daha sonra eve geçtiğimde hanım benden daha kötü bir durumdaydı.” diye konuştu.

“Çok acı oldu bizim için Fadile’yi kaybetmek”

Zülfiye Çelebi de Fadile’nin ilk başlarda evdeki bazı kabloları kemirdiğini, daha sonra kısa süre içinde söz dinleyip evi benimsediğini ve sözlerini dinlemeye başladığını söyledi.

Fadile’ye çok alıştıklarını anlatan Çelebi, “Kahvaltımızı Fadile ile yapıyor, televizyonumuzu, dizilerimizi Fadile ile beraber izliyorduk. Ben namaz kıyafetimi giydiğimde o hemen yanıma gelir. Kıbleye doğru oturur. Ben selam verdikten sonra ayağıma dokunur ve onu sevmemi isterdi. Her selam verdiğimde Fadile’yi severdim.” ifadelerini kullandı.

Bir gün veterinere gittiklerinde eşinin, ölen kedisine ağlayan kişiye şaşırdığını ve “Kedi için bu kadar ağlanır mı?” dediğini belirten Çelebi, ” Hayati Bey, Fadile’yi kaybettikten sonra o kadar çok ağladı, o kadar çok üzüldü ki… Onu mu teselli edeyim, Fadile’ye mi üzülelim? Gerçekten çok acı oldu bizim için Fadile’yi kaybetmek. Fadile ile yaşamak güzeldi, çok güzel zaman geçirdik.” diye konuştu.

Related Posts

Rezan Epözdemir adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz pazar günü gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da AVM’de yangın: Büyük panik yaşandı

İstanbul’da bulunan bir AVM’de yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Ukraynalıların savaş hakkında fikri değişti: 3 yılda keskin fark

Ukraynalıların çoğu artık savaşmak değil çatışmaların müzakereyle sona erdirilmesini istiyor. Anketler, savaşın başladığı üç yıl öncesinden bu yana yaşanan keskin değişimi gözler önüne serdi.

Evsizlere karşı orduyu çağırmıştı: Trump’ın Ulusal Muhafızları göreve başladı

ABD ordusuna bağlı Ulusal Muhafız birlikleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın kentteki evsizler ve şiddet olaylarından şikayet etmesinin ve emri verdiğini söylemesinin ardından başkent Washington’a konuşlandırıldı. Bu kapsamda Ulusal Muhafızlar …

Osmaniye yangınından acı haber geldi: Bir ölü bir yaralı

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde çıkan orman yangınından acı bir haber geldi. Alevlere müdahaleye giden arazöz devrildi! Bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı.

İsrail Gazze’deki Filistinlileri Güney Sudan’a mı yollayacak?

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki katliamları ve bölgeyi tamamen işgal etme planına dünyadan tepkiler devam ederken, Gazzelilerin geleceği ile ilgili yeni bir iddia gündeme taşındı. İsrail medyasında yer alan haberlerde, İsrail hükümetinin Gazze’de …