TARİŞ’te skandal iddia: 5 milyona kurulan şirkete 57 milyon avans verdiler olanlar oldu!

TARİŞ Pamuk Birliği, Olgaç Tarım Ürünleri’ne Yüksek Tutarlı Avans Verdi!

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TARİŞ Pamuk Birliği), 2023 yılında kurulan Olgaç Tarım Ürünleri adlı firmaya verdiği yüksek tutardaki avans nedeniyle yargı süreciyle karşı karşıya. 5 milyon lira sermaye ile kurulan firmaya kısa sürede toplam 57 milyon lira avans verildiği ve bu meblağın büyük bir kısmının tahsil edilemediği ortaya çıktı.

Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberine göre, TARİŞ yöneticileri hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından zimmet iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

AVANS VERİLEN ŞİRKET İFLAS ETTİ

2023 yılında faaliyetlerine başlayan Olgaç Tarım Ürünleri, kısa süre içerisinde TARİŞ’ten parça parça olmak üzere toplamda 57 milyon liralık avans aldı. İddiaya göre yüklü miktarda avans alan şirket, faaliyetlerini sürdüremeyerek iflas etti ve avansın yalnızca küçük bir kısmını geri ödeyebildi. Geri kalan alacakların tahsili ise mümkün olamadı.

YEREL GAZETECİDEN SUÇ DUYURUSU

Yaşanan gelişmeler üzerine yerel gazeteci Serhan Seyhan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak TARİŞ Pamuk Birliği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Seyhan, Olgaç Tarım’a verilen avansın hem şirketin kapasitesinin çok üzerinde olduğunu hem de diğer firmalara verilen avanslarla kıyaslandığında fahiş seviyede kaldığını belirtti.

ZİMMET SUÇLAMASI GÜNDEMDE

Seyhan’ın dilekçesinde, kooperatif kaynaklarının büyük bir kısmının yeni kurulmuş ve geçmişi olmayan bir firmaya aktarılmasının “hayatın olağan akışına aykırı” olduğu vurgulandı. Avansların tahsil edilememesi nedeniyle oluşan kamu zararının ise “zimmet” suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Şikayette, TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Başkan Vekili Ali Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri Nuri Aksay, Murat Dinçarslan, Murat Angın ile İsmail Peker’in yargılanması talep edildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, başvurunun ardından harekete geçerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nü muhakkik olarak görevlendirdi. Müdürlüğün, iddialara ilişkin detaylı bir rapor hazırlayarak savcılığa sunması bekleniyor.

KOOPERATİF MALİ YAPI ZARAR GÖRDÜ

Söz konusu avansların geri alınamaması nedeniyle TARİŞ Pamuk Birliği’nin mali yapısında ciddi zarar oluştuğu öne sürülüyor.

Related Posts

BTK raporu yayımladı: Türkiye’nin kendi çipini üretmesi önemli

BTK’nin yayımladığı “Çip Endüstrisi ve Haberleşme Teknolojilerine Etkileri 2025” raporuna göre yarı iletken teknolojiler ve çip üretimi teknolojisinin Türkiye’nin başta savunma sanayisi olmak üzere otomotiv ve tüketici elektroniği için ihtiyaç duyduğu çipleri tedarik edebilmesinin önemine dikkat çekildi.

‘Web Siteleri ve Mobil Uygulamaların Erişilebilirliği İzleme Komisyonu’ kuruldu

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeyle, web siteleri ve mobil uygulamaların erişilebilirliğini izlemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında Web Siteleri ve Mobil Uygulamaların Erişilebilirliği İzleme Komisyonu …

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 13 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 722 milyar 121 milyon 541 bin lira artarak 23 trilyon 768 milyar 121 milyon 209 bin liraya çıktı.

Piyasada gecelik faiz politika faizine geriledi

Piyasada gecelik faiz politika faizine geriledi

SGK kanunda değişiklik yapılacak: En düşük emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Asgari ücretin altında aylık alan ve açlık sınırının altında yaşayan en düşük emekli maaşını alanlar, ekonomik krizi en derinden hisseden kesim olarak öne çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz günü açıklayacağı 6 aylık enflasyon …

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kalıcı refah artışı için sağlam bir zemin oluşturuyoruz

Merkez Bankası tarafından açıklanan nisan ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendiren Bakan Şimşek, uygulanan program sayesinde Türkiye’nin dayanıklılığının önemli ölçüde arttığını belirtti.