Tarihi bir dönem! 2030 yılında iki kez Ramazan yaşanacak

İslam dünyasında çok nadir görülen bir durum, 2030 yılında gerçekleşecek. Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki fark nedeniyle her yıl yaklaşık 10 gün erken gelen Ramazan ayı, 2030 yılında ilginç bir duruma yol açacak.

2030’DA İKİ RAMAZAN

2030 yılında, Ramazan ayı ocak ayında başlayacak ve bir ay boyunca devam edecek. Ancak aynı yılın aralık ayında bir kez daha Ramazan ayı başlayacak. Böylece Müslümanlar, aynı yıl içinde iki kez Ramazan orucu tutma fırsatını yakalayacaklar.

Bu durum, hicri takvim ile miladi takvim arasındaki farktan kaynaklanıyor. Bir sonraki yıl olan 2031’de ise Ramazan kuzey yarımkürede kış aylarına denk gelecek ve oruç süreleri kısalacak.

2047’DE UZUN ORUÇLAR

2031 yılında oruç süreleri kısalmışken, 2047 yılı tam tersine en uzun oruç sürelerine sahne olacak. Ramazan, haziran ayına denk gelecek ve günlerin en uzun olduğu dönemlerde tutulacak.

Özellikle Avrupa’nın kuzeyi, Kanada ve İskandinav ülkeleri gibi bölgelerde gün ışığının 18-20 saati aşan zaman dilimlerinde oruç süreleri oldukça uzun olacak.

Related Posts

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 14 Ağustos 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 14 Ağustos 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

AKP’den Özgür Özel’e yanıt: Partisinin içine düştüğü durum karşısında aciz bir savrulma içinde, her gün yalan siyaseti üretiyor

AKP’den Özgür Özel’e yanıt: Partisinin içine düştüğü durum karşısında aciz bir savrulma içinde, her gün yalan siyaseti üretiyor

CHP’de Aydın krizi büyüyor: Gençlik Kolları Başkanı istifa ettiğini duyurdu, partiden “Görevden biz aldık” açıklaması geldi

CHP’de Aydın krizi büyüyor: Gençlik Kolları Başkanı istifa ettiğini duyurdu, partiden “Görevden biz aldık” açıklaması geldi

Rezan Epözdemir adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz pazar günü gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da AVM’de yangın: Büyük panik yaşandı

İstanbul’da bulunan bir AVM’de yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Ukraynalıların savaş hakkında fikri değişti: 3 yılda keskin fark

Ukraynalıların çoğu artık savaşmak değil çatışmaların müzakereyle sona erdirilmesini istiyor. Anketler, savaşın başladığı üç yıl öncesinden bu yana yaşanan keskin değişimi gözler önüne serdi.