Rusya Avrupa’ya Rus gazı satmak istediğini belirtti

Kremlin: Rusya, Avrupa’ya Ukrayna Üzerinden Gaz Satmak İstiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya satışının ticari bir konu olduğunu vurgulayarak, “Rusya, bu ticaretin devam etmesini istiyor. Ürünlerimizi satmakla ilgileniyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının iki tarafı da olumsuz yönde etkilediğini belirten Peskov, “Avrupalılar, bu yaptırımlardan zarar görüyor. Biz ise bu yaptırımları uluslararası hukuka aykırı, yasadışı kısıtlamalar olarak nitelendiriyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Ürünlerimizi Satmakla İlgileniyoruz”

Rus gazının Ukrayna üzerinden Macaristan ve Slovakya’ya sevkiyatına ilişkin Avrupa’da yapılacak görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Peskov, “Rusya, bu ticaretin devam etmesini istiyor. Ürünlerimizi satmakla ilgileniyoruz.” sözlerini kullandı.

Peskov, Rus gazının ABD’den tedarik edilen sıvılaştırılmış doğal gaza göre daha rekabetçi fiyatlar sunarak Avrupalı tüketiciler için daha avantajlı olduğunu belirtti.

Rus enerji şirketi Gazprom, anlaşmanın sona ermesi sebebiyle 1 Ocak itibarıyla Ukrayna üzerinden Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatını durdurduğunu duyurdu.

Related Posts

Gazze’de bebekler ölümün eşiğinde: Mama ve süt kalmadı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımlara uyguladığı abluka, bölgedeki insani krizi de gitgide derinleştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Çekya’da şebeke çöktü, ülke kilitlendi

Çekya’da yüksek gerilim hattının çökmesiyle ülke karanlığa gömüldü. Prag dâhil birçok kentte metro durdu, fabrikalar kapandı, hastaneler jeneratöre geçti. Hükümet ulusal acil durum ilan etti, yüz binlerce kişi elektriksiz kaldı.

CHP’li belediyelere yeni operasyon: Adana BŞB Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere hakkında gözaltı kararı!

CHP’li belediyelere yeni operasyon: Adana BŞB Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere hakkında gözaltı kararı!