Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği Güncellendi

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliğini Güncelledi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan açıklamaya göre, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında güncellenen yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetlerinde önemli düzenlemeler içeriyor.

Yönetmelikle birlikte, tıp merkezlerinin TÜSKA akreditasyon belgesi alması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, doğum üniteleri için yeni kriterler belirlendi ve elektronik kayıt ve bildirim zorunluluğu getirildi.

Hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemelerle birlikte tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri artırıldı. Ayrıca, acil üniteleri ve cerrahi müdahale birimlerinin kurulması için şartlar belirlendi ve cerrahi müdahale standartları güncellendi.

Yeni yönetmelikle birlikte, özel sağlık kuruluşu sahipliği için ilave kriterler getirilerek hekimlik mesleğinden yasaklı olan kişilerin sahipliği engellendi. Ayrıca, polikliniklerin tıp merkezine dönüşümü teşvik edilirken, muayenehanelerde çağdaş tıp kurallarına uygun uygulamaların düzenlenmesi sağlandı.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon kurumları için yeni bina ve fiziki şartlar belirlenerek sağlık hizmetlerinin kalitesi artırıldı. Yapılan bu düzenlemelerle özel sağlık kuruluşlarında sunulan hizmetlerin standartları yükseltilirken, hastaların sağlığı ve güvenliği de ön planda tutulmaktadır.

Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Vücudunuzdaki küçük bir ben hayatınızı değiştirebilir!

Ciltteki benlerdeki şekil değişiklikleri, iyileşmeyen yaralar ve renk farklılıkları cilt kanserinin erken belirtileri olabilir. Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, düzenli cilt kontrollerinin hayat kurtarabileceğine dikkat çekti.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif