Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi




MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, PKK lideri Abdullah Öcalan‘ın mesajına ilişkin “Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.” dedi.

DEM Parti heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mesajda “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadelerine yer verildi.

“Genel başkanımızın bu süreçte önemli bir rolü var”

Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi. Kanal 7’de katıldığı programda Öcalan’ın açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Genel Başkan’ımızın Meclis’in açılış günündeki DEM Partililerle olan teması ve arkasından yapılan grup toplantılarında yaptığı çağrılar bu süreci hızlandırdı. Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılması mümkün oldu. Bu çağrının bir devlet politikası şeklinde devam etmesi bu süreci bugünkü aşamaya getirdi. Sabah açıklama yapıldı. Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.”


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

Diyarbakır’da depo yangını: Tonlarca malzeme yandı

Diyarbakır’de depo olarak kullanılan bahçede yangın çıktı. 30 ton kauçuk ve 14 varil zemin yapıştırıcısı yandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılmıştı, Premier Lig’e gitti: İşte Mukiele’nin yeni adresi

Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray ile adı anılan Mukiele’nin yeni takımı açıklandı.

Hafta Sonu Sıcak Hava Devam Edecek

Sıcak hava, kıyı kesimlerinde mevsim normallerinde, iç kesimlerde ise üstünde seyredecek.

Otomobil ile elektrikli motosiklet çarpıştı

Antalya Manavgat’ta otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı. Kazada bisiklet sürücüsü yaralandı.

Sinop’ta 1. Yaşlılık Çalıştayı Düzenlendi

Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘1. Yaşlılık Çalıştayı’, Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Özarslan, Sinop’un 2024 yılında Türkiye’nin en yaşlı nüfus oranına sahip il olacağını vurgulayarak, yaşlıların huzuru ve mutluluğu için daha fazla çalışmaları gerektiğini ifade etti. Çalıştayda yaşlı bireylerin yaşamını kolaylaştıracak sosyal politika önerileri ve projeler ele alınacak.

Haymana’da Ücretsiz Şehir İçi Otobüs Seferleri Başladı

Haymana Belediyesi, şehir içi ulaşım sorununu çözmek amacıyla ücretsiz otobüs seferlerine başladı. Başkan Levent Koç, ilk seferi gerçekleştirdi ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak projeyi tanıttı.