Nisan ayında 20 ilçede en düşük sıcaklık rekoru kırıldı

Nisan Ayında Türkiye Genelinde Sıcaklık Rekoru Kırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 13 Nisan’daki soğuk hava dalgası ülke genelinde sıra dışı hava sıcaklıklarına neden oldu. Bu durum, tarım ürünlerinde ciddi hasara yol açtı.

Nisan ayı normallerinin üzerinde seyrettiği dikkate alındığında, Türkiye genelinde 3 il ve 20 ilçede tarihi sıcaklık rekorları kırıldı.

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde -18 derece ile Türkiye genelinde Nisan ayının en düşük sıcaklığı ölçüldü.

Nisan ayının 20 gününde yapılan değerlendirmeye göre en düşük sıcaklıklar şu iller ve ilçelerde yaşandı:

  • Tomarza: -18
  • Sarız: -16,3
  • Zara: -14,4
  • Pınarbaşı: -14,1
  • Elbistan: -13,9
  • Darende: -13,6
  • Göksun: -13,2
  • Ulukışla: -12
  • Boğazlıyan: -11,8
  • Afşin: -11,5
  • Karapınar: -11,3
  • Niğde: -9,5
  • Avanos: -9,2
  • Turhal: -8,9
  • Konya-Ereğli: -8,6
  • Aksaray: -8,3
  • Doğanşehir: -7,9
  • Konya-Akşehir: -7,6
  • Çiçekdağı: -6,7
  • Sivrice: -5,9
  • Konya: -4,3
  • Adıyaman-Gölbaşı: -3,1
  • Pozantı: -3,1

Related Posts

İstanbul’da bazı metro istasyonu ve yollar 1 Mayıs dolayısıyla kapatılacak

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla metro hattındaki bazı istasyonlar ve yollar geçici olarak kapatılacak. İşte yarın kapanan yolların ve metroların tam listesi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şeffaf olacaklardı, bantçı oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon üzerinden CHP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Şeffaf olacaklardı, bantçı oldular.” dedi.

Sancaktepe’de fabrika yangını

İstanbul Sancaktepe’de bir fabrikada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Trump: Papa olmak isterdim

ABD Başkanı Donald Trump, yeni Papa’nın kim olmasını istediğiyle ilgili soruya esprili bir dille, “Papa olmak isterdim. Bu benim bir numaralı tercihim olurdu” yanıtını verdi.

İBB yolsuzluk soruşturması: 30 şüpheli hakkında tutuklama talebi

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 52 şüpheliden adliyeye sevk edilen 48 şüphelinin ifade işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 18’i hakkında adli kontrol şartı uygulanırken, 30 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İsrail, 2 Fransız heyetinin ülkeye girişine izin vermedi: Paris’ten Tel Aviv’e tepki

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail Büyükelçiliği’nin ülkeyi ziyaret etmek isteyen iki heyete izin vermemesine tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir