İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

Dünya liderleri, ABD Başkanı Trump’ın duyurduğu “ateşkes” kararına temkinli yaklaşıyor

Dünya liderleri, ABD Başkanı Trump’ın duyurduğu “ateşkes” kararına temkinli yaklaşıyor

Terör saldırısı Nijer’i kana buladı: 71 ölü

Nijer’in Tillaberi bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 71 sivil hayatını kaybetti.

Taksi şoförlerine şort giyme yasağı!

Edirne’de toplu ulaşım ve ticari taksi şoförlerine yönelik yaz dönemi kılık kıyafet düzenlemesi getirildi. Şoförlerin şort ve terlik giymesi yasaklandı, kurala uymayanlara idari yaptırım uygulanacak.

Türkiye ile BM arasında imzalar atıldı: Ankara’da ofis açılması konusunda anlaşmaya varıldı

Türkiye ile UNRWA arasında Ankara’da ofis açılmasına yönelik anlaşma imzalandı. Anlaşma, Türkiye’nin UNRWA’ya verdiği siyasi ve mali desteğin güçlendirilmesini hedefliyor. Yeni ofisle, Türkiye ve UNRWA arasındaki işbirliğinin derinleşmesi ve Filistinli mültecilere yönelik hizmetlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Çifte standart iddiası: Netanyahu neden terör listesinde değil?

– “Neden eylemci bir grubu terör örgütü listesine alıyorsunuz da Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı bulunan Binyamin Netanyahu’yu almıyorsunuz?” Yusuf, İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ve Filistin destekçisi …

İtalya, Öcalan’a fahri vatandaşlık verdi

İtalya’nın Montopoli di Sabina Belediyesi teröristbaşı Abdullah Öcalan’a fahri vatandaşlık verdi