İş dünyasından İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra ilk açıklama

TÜRKONFED’ten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturması Hakkında Açıklama

İBB’ye açılan soruşturma ve başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından iş dünyasından ilk açıklama TÜRKONFED’den geldi.

Patronlar Dünyası’ndaki habere göre, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 31 federasyon ve 373 dernek çatısı altında 100 bini aşkın şirketi temsil ederek ülkemizin en büyük bağımsız iş dünyası kuruluşu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

“Toplumsal adalet inancının sınandığı bu süreçte demokratik temsil ve anayasal kurumların kritik bir deneyimden geçtiğini düşünüyoruz,” şeklinde yapılan yazılı açıklamada, yargı sürecindeki eksikliklerin toplumda endişe ve tedirginlik yarattığı vurgulandı.

Özellikle küçük işletmelerin faaliyetlerine olumsuz etki eden bu durumun ekonomik istikrarı ve uluslararası yatırımları da riske soktuğu belirtilen açıklamada, “Hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir yapıya olan inancımızı koruyoruz ve bütün sorunların toplumsal diyalog ile çözümünü desteklemeye devam edeceğiz,” denildi.

Related Posts

2025 Temmuz Merkez Bankası faiz açıklaması ne zaman? TCMB faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı, Temmuz ayı sona ererken yatırımcıların izleyeceği politikalarda önemli bir rol oynayacak. Peki, Merkez Bankası faiz açıklaması ne zaman? TCMB faiz beklentisi ne yönde?

Hacılar Büyük Su Projesi’nin İkinci Etabı İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Hacılar Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Hacılar Büyük Su Projesi’nin ikinci etabı için ihaleler 11 Ağustos 2025 tarihinde yapılacak. Proje, yerleşim yerlerini taşkın ve sel tehlikesine karşı daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Küresel piyasalarda tarife belirsizlikleri şirket bilançolarına yönelik iyimserlikleri gölgeliyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Gazetecilik Meslek Yasası’na Acil İhtiyaç

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Ayhan Türkez, Türk basınının, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç duyduğunu söyledi.

KKTC’de asgari ücrete ara zam, Türkiye’yi ikiye katladılar

Yüksek enflasyonla boğuşan Türkiye’de milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken, bu zam haberi yavru vatandan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde asgari ücret yapılan zamla birlikte net 44 bin 546 TL’ye yükseldi.

42 yıllık hastane devi iflasın pençesinde

1983’ten bu yana İstanbul’da hizmet veren özel Çevre Hastanesi, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.