Hakan Fidan’dan YPG mesajı: Eğer samimilerse…

Fidan: “Suriye’deki Yeni Yönetim Tarihi Bir An”

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fidan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılan Suriye toplantısında Suriye’deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Ahmed eş-Şeybani’nin de olmasının “dönüm noktası ve tarihi bir an olduğunu” ifade etti.

Bölge ülkeleri olarak Suriye’deki gelişmelerin doğru yöne yönlendirilmesinde en büyük sorumluluğun taşındığını vurgulayan Fidan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün, birliği ve egemenliğinin, tüm çabalarını üzerine inşa ettikleri temel ilkeler olmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Fidan, Suriye’deki normalleşme işaretlerinin her geçen gün güçlendiğine dikkati çekerek, “Bu kritik dönemde, uluslararası toplumun beklentileri ile Suriye’deki yeni yönetimin karşılaştığı gerçekler arasında dikkatli bir denge kurarak dengeleyici bir güç olarak hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

SDG SAMİMİYSE KENDİSİNE FESHETMELİ

Çabaların daha etkin kılınması için bir eş güdüm mekanizması ya da komiteler oluşturabileceğini kaydeden Fidan, gelecek dönemde yaptırımlardan daha fazla muafiyet sağlamak için öncelikli sektörlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Fidan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının ana odak olmaya devam etmesi gerektiğine değinerek, “Eğer ‘SDG’ merkezi yönetimle bütünleşme çabalarında samimiyse, feshedildiğini açıklamalıdır.” şeklinde konuştu.

Terör örgütünün Fırat’ın doğusundaki Arap çoğunluk için ciddi bir tehdit oluşturmaya ve Suriye halkının en çok ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları yağmalamaya devam ettiğini hatırlatan Fidan, şunları kaydetti:

“Yeni yönetimin DEAŞ’la etkin bir şekilde mücadele etme kapasitesini güçlendirmek için birlikte çalışabiliriz. Türkiye olarak, Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

Related Posts

Ümit Özdağ-Sabah polemiği… Konu: MOSSAD

Sabah gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu, “Darbe çetesi öfkeli” başlıklı köşe yazısında Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a seslenerek, “MOSSAD’cı Özdağ, sen de cevap ver bakalım…” ifadelerini kullandı. Bu cümlelere karşı Özdağ, sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Özgür Özel’den şehit acısı üzerinden siyasi rant çabası

Eskişehir’de 10 orman işçisinin şehit olduğu facianın hemen ardından CHP lideri Özgür Özel’in miting kürsüsünde yaptığı açıklamalar tepki çekti. Başsağlığı mesajının hemen ardından hükümeti hedef alan Özel, yaşanan facianın kötü yönetim nedeniyle yaşandığını savunarak siyasi çıkar çabasına girdi.

Resmî Gazete’de bugün (24 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (24 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Bakan Yumaklı: 54 yangından 51’i kontrol altında

Bilecik’te yanan ormanlık alanda inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bugün (salı) alke genelinde ekiplerimiz 54 yangınla mücadele ettib 51’i kontrol altına alındı.” açıklaması yaptı.

Nallıhan’da Lise Tanıtım Günleri

Nallıhan’da düzenlenen etkinlikle veli ve öğrencilere liseler tanıtıldı, bilinçli tercih hedeflendi.

Seydikemer’de Cinayet Davası Devam Ediyor

Muğla’da Şaban Ataş’ın cinayetiyle ilgili 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.