Eş Başkanları tutuklanan Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atandı

Mersin Akdeniz Belediye Eş Başkanı Tutuklandı

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Mersin’in Akdeniz ilçesi Belediye Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Sarıyıldız’ın ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’, ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet’, ve ‘72911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ suçlarından tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Sarıyıldız’ın Anayasa’nın 127’inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’inci maddesi gereğince geçici bir tedbirle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi. Belediye Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mersin Valiliği tarafından Akdeniz Belediye Başkan Vekili olarak atanmıştır.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Akdeniz İlçe Belediye Meclis Üyeleri Nuriye Arslan, Özgür Çağlar, Hikmet Bakırhan ve Neslihan Oruç da görevden uzaklaştırılmıştır.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Sarıyer’de motosikletle otopark taradılar

Sarıyer’de motosikletle otopark önüne gelen 2 şüpheli, caddedeki otoparka silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis saldırıyı gerçekleştiren şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Saldırının haraç meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

HÜDA PAR’dan AKP’ye tepki: Artık liderlik yapın

İslami Dayanışma Platformu, İstanbul’da Gazze için yürüdü. Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR’ın yayın organı olan Doğru Haber gazetesi, “Ya liderlik yapın ya da halklara yol verin” manşetiyle AKP iktidarına mesaj verdi.

Kayseri’de otomobiller çarpıştı: 7 yaralı

Kayseri’de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Şişme simit ve paletlerle bir ülkeden diğerine yüzerken kurtarıldı

Fas’tan İspanya’ya bir şişme simit ve paletle geçmeye çalışan genç bir göçmen, İspanyol sahilinde seyreden bir ailenin yatı tarafından fark edilerek kurtarıldı. Tesadüfen kaydedilen kurtarma anı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kilit hükümlü Maxwell, Epstein skandalında 100 ismi ifşa etti

Epstein’in cinsel ticaret skandalı davasında, eski kız arkadaşı Maxwell, “kurbanlara karşı suç işlemiş olabilecek” diğer kişilerin isimlerini açıkladı.

Bolu’da kümeste çıkan yangın ormana sıçradı

Bolu’da atıl haldeki bir kümeste başlayan ve ormana sıçrayan yangın söndürüldü.