Dünyada bir ilk: Türkiye, yapay zekaya erişim engeli getirdi

X Yapay Zeka Algoritması Grok, Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından X’in yapay zeka algoritması Grok, dün akşam yaptığı paylaşımlar ile gündemi salladı.

Grok isimli yapay zeka aracı, kullanıcıların yorumlarıyla manipüle edilebilen bir yapıya sahipti. Ancak son paylaşımlarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi önemli isimlere yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanınca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmek zorunda kaldı ve Grok’a erişim engeli getirdi.

Grok’un Paylaşımları Durduruldu

Olayların ardından X yönetimi, Grok’un yorum yapmasını engelledi ve sadece görsel paylaşımlara izin verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak Grok’un hakaret içerikli paylaşımlarına müdahale edildiğini duyurdu.

X’ten Resmi Açıklama Geldi

X, Grok’un attığı adımlara ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Grok’un son paylaşımlarından haberdarız ve uygunsuz içerikleri temizlemek için çalışıyoruz. Grok, nefret söylemlerine karşı önlemler almış olup sadece gerçekleri arayan bir yapay zeka olarak hizmet vermektedir.”

Related Posts

Son Dakika… Mansur Yavaş net konuştu: ‘Ankara’ya operasyon olacak mı?’ sorusuna yanıt verdi

Son dakika haberi… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara tepki gösteren Yavaş, “Ankara’ya da operasyon olacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Diyabet hastası barbie bebek üretildi

Dünyaca ünlü oyuncak devi Mattel, yeni Barbie bebeğini diyabet hastası olarak tasarladı.

Macron, İngiliz Parlamentosu’nda konuştu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 Temmuz 2025 Salı günü İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyaretine başladı. Ziyaretin ilk durağı olan İngiliz Parlamentosu’nda milletvekilleri ve Lordlar Kamarası üyelerine hitap eden Macron, geniş …

Gazze’de bebekler ölümün eşiğinde: Mama ve süt kalmadı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımlara uyguladığı abluka, bölgedeki insani krizi de gitgide derinleştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!