Bursa Büyükşehir ‘daha yeşil Bursa’ için çalışıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Alanları Artırarak Şehri Daha Yaşanabilir Hale Getiriyor

BURSA (İGFA) – Bursa, Türkiye’nin renkle anılan tek kenti olarak bilinir. Yaklaşık 11 bin kilometrekarelik yüzölçümünün yüzde 45’i orman ve yüzde 34’ü tarım alanıyla Yeşil Bursa adını hak eder. Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil dokusunu korumak ve artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, 2024 yılında 8,9 milyon metrekare yeşil alan bakımını üstlendi. 44 bin 409 ağaç ve 354 bin metrekare çalı budaması yapılarak yeşil alanların bakımı sağlandı.

Çevre Düzenlemeleri ve Yeni Yeşil Alanlar

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kente 2,2 milyon çiçek, 14 bin 503 fidan, 307 bin 638 çalı ve 28 bin 372 gül dikildi. Bitirilen projeler arasında Beşyol kavşağı, Gemlik sahili, Güzelyalı ve Trilye sahili bulunurken, devam eden projeler arasında Yıldırım Kent Ormanı ve Samanlı Kavşağı çevre düzenlemeleri yer alıyor.

Turizm ve Deniz Kıyılarının Düzenlenmesi

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın turizm potansiyelini artırmak için deniz ve göl kıyılarında düzenlemelere ağırlık verdi. Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü liderliğinde 115 kilometre deniz kıyısı ve 162 kilometre göl kıyısında düzenlemeler yapıldı.

Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları

Bursa’nın daha temiz ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarını sürdüren Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, kentin estetik görünümünü iyileştirmek için gece gündüz temizlik çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, yönetmeliğe uygun olmayan tabelaların kaldırılmasıyla kent daha düzenli hale getirildi.

Şehrin ana arterlerindeki çalışmalarla Bursa’nın daha yaşanabilir, estetik ve temiz bir kent olması yolunda önemli adımlar atıldı. Ayrıca, kaza sonrası hızlı müdahale çalışmaları da büyük bir titizlikle yürütüldü.

Related Posts

Manisa’da feci kaza: TIR devrildi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, üzüm bağına devrildi. Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

Netanyahu “Gazze’de kimse açlıktan ölmüyor” dedi: Rakamlar ve tanıklarla gerçekler

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de açlık iddialarını reddetti. Ancak DSÖ ve Gazze Sağlık Bakanlığı, yalnızca temmuz ayında onlarca ölüm bildiriyor. Açlıktan ölen çocuklar arasında daha önce hiçbir sağlık sorunu olmayanlar da var.

Jeremy Corbyn yeni parti kuruyor

İngiltere’de Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, sağ politikalarla özdeşleşirken partinin eski liderlerinden Jeremy Corbyn, yeni bir sol siyasete öncülük ediyor. “Sizin Partiniz” adıyla yola çıkan partinin kuruluş çağrısına 24 saatte 300 bin kişinin yanıt verdi.

Fransa: Filistin’i tanıma kararımız diğer ülkelere bu konuda ivme kazandırabilir

Fransa: Filistin’i tanıma kararımız diğer ülkelere bu konuda ivme kazandırabilir

Beyşehir’de Bisikletli Adam Hayatını Kaybetti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde otomobilin çarpması sonucu bisiklet sürücüsü Ahmet Ekizer hayatını kaybetti.

Sıcaktan Bunalan Maymunlara Buzlu Kokteyl

Kayseri’deki hayvanat bahçesinde maymunlara, sıcaktan serinlemeleri için buzlu meyve kokteyli veriliyor.