Borsa günün ilk yarısında yükseldi (9 Temmuz 2025)

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükselişte

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi yükseliş eğiliminde hareket ederek, önceki kapanışa göre 76,51 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.074,71 puana ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 40,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,5, holding endeksi ise yüzde 1,23 değer kazandı.

Sektör endekslerine bakıldığında, en çok kazandıran yüzde 3,32 ile spor sektörü olurken, tek kaybettiren ise yüzde 0,73 ile orman kağıt basım sektörü oldu.

Avrupa borsalarındaki yükselişlere paralel olarak BIST 100 endeksi alış ağırlıklı bir seyir izleyerek günün ilk yarısında 10.090 puana kadar çıktı.

Analistler, geri kalan kısmında ABD’de mortgage başvuruları, toptan eşya stokları verileri ve Fed’in FOMC’nin toplantı tutanaklarını takip edileceğini belirttiler. Ayrıca, tarifelere ilişkin haber akışının da yatırımcıların dikkatini çektiğini ifade ettiler.

Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 10.100 ve 10.200 seviyelerinin direnç, 10.000 ve 9.900 puanın ise destek konumunda olduğu belirtildi.

Borsa güne nasıl başladı? (9 Temmuz 2025)

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Altın ödemeleri artık böyle yapılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı yürürlüğe girdi. Kararla birlikte işlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında kullanılabilecek ödeme yöntemlerine ilişkin düzenleme hayata geçirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, ithalat işlemlerinde …