Bolu Baro Başkanı’ndan Kartalkaya’daki yangının çıkış nedenine dair açıklama!

Bolu Kartalkaya’da Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Tutuklandı

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı ve işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bolu Kartalkaya’da yaşanan faciadan dolayı tüm yurda başsağlığı diliyorum. Soruşturmalar titizlikle yürütülüyor. Bugün bilirkişi heyeti otelde incelemelerde bulunuyor. Otel sahibi ve genel müdür dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Mevcut 4 kişi hala gözaltında. Soruşturma devam ediyor.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları üzerine Barut, “Biz bilirkişi raporu hakkında daha fazla bilgiye sahip değiliz. Soruşturmada kısıtlama yok. Evrakları inceledikten sonra daha fazla bilgi sahibi olacağız.” şeklinde konuştu.

Yangının restoranda çıktığı ve yapılan müdahalenin yetersiz olduğu ifadelerle belirtildi. Tutuklular Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Related Posts

Dünyada bir ilk: Türkiye, yapay zekaya erişim engeli getirdi

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk’ün de bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, Grok hakkında erişim engeli kararı aldı.

Macron, İngiliz Parlamentosu’nda konuştu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 Temmuz 2025 Salı günü İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyaretine başladı. Ziyaretin ilk durağı olan İngiliz Parlamentosu’nda milletvekilleri ve Lordlar Kamarası üyelerine hitap eden Macron, geniş …

Gazze’de bebekler ölümün eşiğinde: Mama ve süt kalmadı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımlara uyguladığı abluka, bölgedeki insani krizi de gitgide derinleştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı