Bartın’da Usulsüz Sağlık Raporları İddiasıyla 4 Kişi Tutuklandı

BARTIN’da usulsüz sağlık raporları alıp, dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 17 şüpheliden 4’ü tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

Kentte 6 önce yapılan ihbar sonrası Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, usulsüz sağlık raporu düzenlendiği iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, daha önceden teknik takibe aldıkları 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerden nüfuz sahibi oldukları izlenimi vererek usulsüz sağlık raporları ile emeklilik işlemleri, ÖTV indiriminden faydalandırmak suretiyle araç alınmasını sağlamak, işe yerleştirme vaadiyle haksız menfaat sağlamak gibi suçları işledikleri iddia edildi. Gözaltına alınan 17 şüpheli, dün sabah saatlerinde ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.A., S.K., S.A., F.B. tutuklanırken, Ş.R.S., A.D., R.K., E.H., M.K., C.D., C.İ., H.Ö., H.G., N.Ç., E.B. ve B.T. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Şüphelilerden C.G. ise savcılıktaki ifadesi sonrasında serbest bırakıldı.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

Related Posts

AKP’li Miroğlu, PKK’nin ‘fesih’ metnini eleştirenlere tepki gösterdi: ‘Lozan delinecek diye feveran ediyorlar, hükmettikleri tarih avuçlarının içinden kayıp gidiyor!’

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, PKK’nin fesih kararını duyurduğu bildirisinde Lozan Antlaşması’na yönelik kullanılan ifadeleri eleştirenlere tepki göstererek, “Hükmettikleri bir tarih avuçlarının içinden kayıp gidiyor. Lozan delinecek diye feveran ediyorlar. Lozan’la beraber kimi sınıf ve zümrelerin elde ettiği kazanımların tarihe karışacak olmasından korkuyorlar. Şapka düştü kel göründü” dedi.

Arnavutluk’taki genel seçim sonuçlandı

Arnavutluk’ta 11 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimi, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut Başbakan Edi Rama’nın lideri olduğu Sosyalist Parti (PS) kazandı.

Çin’den uzay hamlesi: Test uydusunu fırlattı

Çin, yeni bir haberleşme teknolojisi test uydusunu bugün uzaya gönderdi.

Her 10 kişiden 6’sı erken seçim istiyor

Ser Araştırma, Nisan araştırmasında vatandaşlara, “Sizce 2025 yılında bir erken genel seçim olmalı mı?” sorusunu yöneltti. Her 10 kişiden 6’sı ise erken seçim istediğini belirtti.

Çekirgeler Kazakistan’ı istila etti: Hükümet alarma geçti

Kazakistan’da Tarım Bakanlığı’nın yürüttüğü çekirgeyle mücadele çalışmaları hükümet gündeminin başına taşındı. Başbakan Oljas Bektenov, Bakanlar Kurulu toplantısında Tarım Bakanı Aidarbek Saparov’dan yürütülen mücadele hakkında bilgi aldı. Saparov …

ABD-İsrail arasında rüzgâr soğuk: Trump Netanyahu’yu aradan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde Ortadoğu politikasında attığı adımlar Tel Aviv’de “İsrail’i devre dışı bırakma” hamleleri olarak görülmeye başladı. Son olarak Hamas ile doğrudan görüşmeler sonucunda, Gazze’deki İsrailli-Amerikalı rehine serbest bırakılırken, süreçten dışlanan Tel Aviv yönetiminde panik yaşanıyor.