Balıkesir’de Üçüncü Yağlı Güreş Çalıştayı Gerçekleştirildi

Balıkesir’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yağlı Güreş Çalıştayı’nda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Biz, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın hemşerileriyiz. Onunla gurur duyuyoruz. Hedefimiz, Balıkesir olarak yıllardır hak ettiğimiz altın kemeri almak.”dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından 31 Ocak -2 Şubat 2025 tarihleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin desteğiyle gerçekleşen Yağlı Güreş Çalıştayı’na katıldı. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya Başkan Akın’ın yanı sıra; Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü, Kırkpınar’ın Altın Kemerli Ağası Seyfettin Selim, belediye başkanları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan vekilleri, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, güreş ağaları, antrenör, hakem, cazgır, emekli başpehlivanlar, kulüp yetkilileri, sporcular katıldı. Balıkesir olarak Türkiye Yağlı Güreş Çalıştayı’na üçüncü kez ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, milli ve manevi emanet olan yağlı güreşe karşı sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirtti.

Üye sayısı artacak

Ata sporu yağlı güreşte dünden bugüne büyük ilerlemeler kaydedilmiş olsa da yapacak daha çok işin olduğuna vurgu yapan Akın, çalıştayların ata sporu yağlı güreşin yaşatılması ve geleceğe taşınması bakımından çok önemli olduğunu söyledi. Yağlı güreşi bir emanet olarak gördüklerini belirten Akın, “Sorumluluğumuzun farkındayız. Birliğimizi de aynı inanç ve güçle hem üyelerimizle hem de Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanımızla birlikte daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz. Yeni üyelerimiz aramıza katılıyor. Aramıza katılacak yeni büyükşehirlerimiz var” dedi.

Sizin hayalleriniz bizim hedefimiz

Güreşe sahip çıkan ve yaşatılması için emek harcayan herkesin hayalinin, kendisinin ve arkadaşlarının hedefi olduğunu belirten Akın, “Onun için bu hayalleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Her türlü ekonomik sıkıntıya rağmen sorumluluğumuzun farkındayız. Elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Balıkesir, Kuvayi Milliye şehri. Burada particilik ve ayrımcılık olmaz. Burada ancak birlik ve beraberlikle memlekete hizmet olur. ve bu hizmetlerimizin başında da ata sporumuza sahip çıkmak geliyor” diye konuştu.

Altın kemeri alacağız

Ata sporu yağlı güreşe sahip çıkmak için el birliğiyle mücadele verildiğini aktaran Akın, “Bu mücadelemizde en büyük desteği Federasyonumuzdan alıyoruz. Biz, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın hemşerileriyiz. Onunla gurur duyuyoruz. Hedefimiz, Balıkesir olarak yıllardır hak ettiğimiz altın kemeri almak. Bunun içinde planlı ve düzgün çalışmak şart. ve aynı zamanda ata sporumuz güreşlere milli birlik ve beraberlik yakışır. Her şey bir kenar ata sporumuz bir kenara. Hepimizin gururudur. ve hepimize emanettir. Bu emanete de hep birlikte sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Adımları birlikte atacağız

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, yağlı güreşe gönül veren herkesle el ele vererek bu sporun yaşatılması gerektiğini belirtirken, “Daha ileriye nasıl gidebiliriz? Bu konuda fikirler üreteceğiz. Bu fikirler sonrasında bazı sistemi rehabilite edecek adımları hep birlikte atacağız” dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: “Yağlı Güreş Çalıştayı’nın bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Her çalışma aynı bir değer katacaktır. Her çalışma bizi bir adım daha ileriye götürecektir. Ekonomik şartlar herkesin hareket alanını sınırlandırıyor. Ağalarımızın katkılarıyla, belediye başkanlarımızın imkanlarıyla daha ileriye gideceğiz. Hem Türkiye’de hem de dünyada ata sporumuzun hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. – BALIKESİR

Related Posts

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

MHP’nin kilit isminden cezaevindeki CHP’li başkana övgü

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tutuklu CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in sözlerini alıntılayarak, Özer’in yaptığı analiz için övgü dolu sözler söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması İsrail’den Yunanistan’a manşetlerde: ‘Tarihte yeni bir sayfa açıldı’

Dünya, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmaya kilitlendi. Erdoğan’ın 47 yıllık terör belasını bitmek üzere olduğunu …

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Karabük’te otluk alanda başlayan yangın 4 eve sıçradı

Karabük’ün Yeni Mahalle’sinde otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki 4 eve sıçradı. İtfaiye, AFAD ve sağlık ekiplerinin koordineli çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Olayda 2 metruk ev tamamen yanarken, diğer 2 evde maddi hasar meydana geldi.

Leman Dergisi’nin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında tutuklama talebi

Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.