Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Kırmızı bültenli bir firari daha Türkiye’den çıktı

İzmir’de düzenlenen operasyonlarda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir cinayet şüphelisi yakalandı.

Skuter kullanımındaki ihlaller ölüme davetiye çıkarıyor

Türkiye’de geçen yıl 18 skuter sürücünün yaşamını yitirdiği, 2 bin 206 sürücünün yaralandığı 2 bin 618 kazaya rağmen, bilinçsiz skuter kullanıcılarının canlarını tehlikeye atıp koruyucu ekipman kullanmamaları, kurallara uymamaları, 2 kişi yolculuk yapmaları kazalara davetiye çıkarıyor.

AKP’li Miroğlu, PKK’nin ‘fesih’ metnini eleştirenlere tepki gösterdi: ‘Lozan delinecek diye feveran ediyorlar, hükmettikleri tarih avuçlarının içinden kayıp gidiyor!’

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, PKK’nin fesih kararını duyurduğu bildirisinde Lozan Antlaşması’na yönelik kullanılan ifadeleri eleştirenlere tepki göstererek, “Hükmettikleri bir tarih avuçlarının içinden kayıp gidiyor. Lozan delinecek diye feveran ediyorlar. Lozan’la beraber kimi sınıf ve zümrelerin elde ettiği kazanımların tarihe karışacak olmasından korkuyorlar. Şapka düştü kel göründü” dedi.

Arnavutluk’taki genel seçim sonuçlandı

Arnavutluk’ta 11 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimi, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut Başbakan Edi Rama’nın lideri olduğu Sosyalist Parti (PS) kazandı.

Çin’den uzay hamlesi: Test uydusunu fırlattı

Çin, yeni bir haberleşme teknolojisi test uydusunu bugün uzaya gönderdi.

Her 10 kişiden 6’sı erken seçim istiyor

Ser Araştırma, Nisan araştırmasında vatandaşlara, “Sizce 2025 yılında bir erken genel seçim olmalı mı?” sorusunu yöneltti. Her 10 kişiden 6’sı ise erken seçim istediğini belirtti.