Adıyaman su kriziyle boğuşuyor: Tutdere’den ‘Atatürk Barajı’ çağrısı

Adıyaman’da İçme Suyu Krizi: Proje Var, Uygulama Yok!

Güneydoğu’nun sıcak havasında kuruyan Adıyaman, içme suyu sıkıntısının pençesinde kıvranıyor. Şehirde sadece günde 12 saat su verilebiliyor, depremzede binlerce kişi ise yetersiz suyla mücadele ediyor. Ev hapsine alınan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, çözümün devlet eliyle olabileceğini vurgulayarak, Atatürk Barajı’ndan su getirilmesini istedi. Ancak, duyurulan projeye rağmen uygulamada bir ilerleme kaydedilmedi ve vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Proje Var, Uygulama Yok

24 Nisan 2025’te Adıyaman milletvekilleri, 2 milyar TL değerinde dev bir içme suyu projesinin yatırım programına dahil edildiğini duyurdu. Planlanan projeye göre Atatürk Barajı’ndan sağlanacak su, 16 kilometrelik isale hattıyla şehre ulaştırılacak ve 90 bin metreküplük bir arıtma tesisi kurulacaktı. AKP’li Milletvekili Resul Kurt, projenin ihale sürecinin Mayıs 2025’te tamamlanacağını ve yılda 15.7 milyon metreküp içme suyu temin edileceğini belirtti. Ancak, projenin sahada hayata geçirilmemesi, eleştirilere neden oldu.

Adıyaman’da Su Krizi Büyüyor

Adıyaman’da su sıkıntısı her geçen gün artıyor. Abdurrahman Tutdere, mevcut kaynakların yetersiz olduğunu belirterek, suyun dönüşümlü olarak verildiğini ifade etti. Özellikle konteynerlerde yaşayan depremzedelerin hijyen ihtiyaçlarını karşılayamadığının altını çizen Tutdere, acil çözüm çağrısı yaptı. Tutdere, kalıcı bir çözüm için Atatürk Barajı’ndan su getirilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda DSİ’ye resmi başvurunun yapıldığını belirten Tutdere, devletin acilen harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Adıyaman’ın büyük bir susuzluk felaketine doğru ilerleyeceğini dile getiren Tutdere, devletin bu konuda adım atmaması durumunda gelecekte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

Related Posts

Batman’da Hayalet Ağ Ele Geçirildi

Batman’da yasa dışı avlanan 2.900 metre uzunluğundaki hayalet ağ ele geçirildi, balıklar serbest bırakıldı.

Zeydan Karalar’dan Altan Öymen mesajı: Üzgünüm ve özür diliyorum

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaşamını yitiren eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen için mesaj paylaştı.

Hinkle ve Perinçek’ten ‘meşhur’ poz

Kendini “Amerikan Muhafazakâr Marksist‑Leninist” yani “MAGA komünizmi” savunucusu olarak tanımlayan ve konferans için İstanbul’a gelen James Hinkle, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Perinçek’in meşhur pozuyla fotoğraf çekildi.

Son Dakika… Erdoğan uçakta konuştu: ‘İmralı her türlü desteği veriyor’

Son Dakika Haberi… Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada , “Terörsüz Türkiye” sürecinde PYD’nin duruşunun sorulması üzerine, ” Şu anda İmralı bu konuyla ilgili her türlü desteği verdi, veriyor” yanıtını verdi.

Mersin’de ‘Harekete Devam’ Projesi ile Sabah Sporları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Harekete Devam’ projesi kapsamında düzenlediği sabah sporları ile vatandaşları sağlıklı bir şekilde güne başlatıyor. Haftanın 5 günü, uzman antrenörler eşliğinde yapılan etkinliklerde Mersinliler hem spor yapıyor hem de sosyalleşiyor.

Şenkaya’da 18. Kültür, Sanat ve Bal Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde düzenlenen 18. Kültür, Sanat ve Bal Festivali, gübetçilerle birlikte yerel sanatçıların konserleri ve güreş müsabakalarıyla dolu bir etkinlik olarak yerel halka ve katılımcılara keyifli anlar sundu.