ABD ve Rusya heyetleri İstanbul’da masaya oturuyor: Gündemde ne var?

İstanbul’da ABD ve Rusya arasında Diplomatik Görüşmeler Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüşmesinin ardından başlayan süreç, bugün İstanbul’da devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, karşılıklı büyükelçiliklerin yeniden açılması için ABD tarafıyla İstanbul’da masaya oturacaklarını açıkladı.

Dün, Katar’ın başkenti Doha’da açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, diplomat ve uzmanların yasadışı eylemler ve yapay engeller konularını ele alacaklarını belirtti. Görüşmeden çıkacak sonuçlar, aralarındaki ilişkilerin normalleşmesinin hızı hakkında fikir verecek.

‘Gündemde Ukrayna Yok’

ABD Dışişleri Bakanlığı da, Lavrov’un Rus ve Amerikalı diplomatların 27 Şubat’ta İstanbul’da bir araya geleceğini doğruladı ancak Ukrayna’nın gündemde olmadığını açıkladı. Bloomberg’in haberine göre, ABD ve Rusya arasında Arktik bölgesinde iş birliği arayışları olduğu belirtiliyor.

ABD’nin Arktik bölgesinde işbirliğini Moskova ile Pekin arasındaki ilişkiyi açma stratejisi olarak gördüğü ifade edilirken, henüz görüşmelerin erken bir aşamada olduğu vurgulanıyor. Uzmanlar, ABD ile Rusya’nın iş birliği yapma olasılığının düşük olduğunu belirtiyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Ürdün Kralı Abdullah’dan, bölgedeki gerilimi düşürmek için acil çağrı

Ürdün Kralı Abdullah’dan, bölgedeki gerilimi düşürmek için acil çağrı

Nükleer tesislere saldırıların ardından radyasyon seviyesi ne durumda?

BM nükleer denetim ajansı, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırının ardından açıklama yaptı. Ajanstan yapılan açıklamada, “Radyasyon seviyeleriyle ilgili İran makamları ile temas halindeyiz” denildi.

İsrail saldırısında İranlı nükleer bilim insanları da vuruldu

İsrail’in İran’a saldırısında nükleer bilim insanları Muhammed Mehdi Tehrançi ile Feridun Abbasi’nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Trump, California’nın benzinli araçları kaldırma düzenlemesini bloke eden imzayı attı

Trump, California’nın benzinli araçları kaldırma düzenlemesini bloke eden imzayı attı

MSB’den terör örgütü PKK’nın fesih kararı sonrası açıklama: Teslim olan terörist sayısında artış var

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, terör örgütü PKK’nın silah bırakma kararı sonrası sahadaki son durum hakkında bilgi verdi. MSB kaynakları, “Terör örgütünün fesih kararı sonrası sahadaki gelişmeler, tüm kurumlarla koordinasyon içerisinde yakinen takip ediliyor ve tüm tedbirler alınıyor. Teslim olan terörist sayısında artış var” dedi.

ABD’den ‘Irak’a gitmeyin’ uyarısı

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği ABD vatandaşlarına ABD’ye seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.