Air Canada’da grev: Tüm operasyonlar durduruldu

Air Canada ahava yolu şirketi, çalışanlarının greve gitmesinin ardından tüm operasyonlarını durdurma kararı aldı.

10 binden fazla uçuş görevlisini temsil eden​​​​​​​ Kanada Kamu Çalışanları Sendikası (CUPE) Sözcüsü Hugh Pouliot, Air Canada ile anlaşmaya varılamaması nedeniyle grevin başladığını teyit etti.

Yerel saatle 01.00 civarında (08:00 TSİ) başlayan grevin ardından hava yolu şirketi kısa süre sonra faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Federal Çalışma Bakanı Patty Hajdu, dün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından sendika ile şirket arasında yapılması beklenen anlaşmaya dair yaptığı açıklamada, “Bu kadar az ilerleme kaydedilmesi kabul edilemez. Kanadalılar, her iki tarafın da en iyi çabalarını göstermesini bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Sendika Sözcüsü Pouliot ise “Biz grev yapmak için değil, bir anlaşma müzakere etmek için buradayız.” dedi.

Günde yaklaşık 700 uçuş yapan Air Canada’nın faaliyetlerinin tamamen askıya alınması durumunda, günlük yaklaşık 130 bin kişinin bu durumdan etkileneceği ifade edildi.

Related Posts

Süveyda’da Dürzilerden israil’e katılma çağrısı

Suriye’nin Süveyda kentinde binlerce kişi sokaklara çıktı. Ayrılıkçı Dürzi gruplar, İsrail’e katılmak istediklerini ilan eden pankartlar taşıdı.

Süper Lig ekibi devreye girdi: Eljif Elmas Türkiye’ye dönmek istemedi

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Eljif Elmas, Süper Lig devinden gelen teklifine ret yanıtı verdi.

Antalya’da Boğulma Olayı

İş başvurusu için girdiği restorandan baraja atlayan Tolga D. boğuldu, ekipler tarafından bulundu.

Manavgat’ta Boğulma Olayı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde uyarı tabelasına rağmen gölete atlayan Tolga Demir boğuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’ndan Aile Vurgusu

Bakan Göktaş, ailelerin güçlendirilmesi için eylem planı oluşturduklarını belirtti.

Ağrı’da Uyuşturucu Operasyonu: 18 Kilo Ele Geçirildi

Ağrı’da bir tırda 18 kilo 550 gram uyuşturucu bulunuldu, bir kişi tutuklandı.