Sıcaktan Bunalan Maymunlara Buzlu Kokteyl

KAYSERİ’DE MAYMUNLARA SERİNLETİCİ BESLENME

KAYSERİ’de Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan maymunlara, güneşin tepe noktada olduğu öğle saatlerinde buzlu meyve kokteyli veriliyor. Hayvanat Bahçesi sorumlusu Kaan Erkekoğlu, “Bu şekilde hayvanların serinlemesine yardımcı oluyoruz. Buzlu kokteylimizin içinde mevsim meyveleri; kavun, karpuz, üzüm var” dedi.

Sıcak Havada Maymunlara Özel Beslenme

Termometrelerin 40 dereceleri gösterdiği kentte sıcak havadan hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan maymunlara, sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatlerinde bakıcıları tarafından hazırlanan buzlu meyve kokteyli veriliyor. Karpuz, armut, çilek, elma ve kayısı yıkandıktan sonra küçük dilimler halinde kaplara konuluyor, su da eklenerek buzlukta dondurulan meyveler maymunlara veriliyor.

‘SERİNLEMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ’

Hayvanat Bahçesi sorumlusu Kaan Erkekoğlu, “Hayvanat bahçemizde 153 türden yaklaşık olarak 1600 tane hayvan bulunmaktadır. Biz de buz meyve kokteylleri yaparak, serinlemelerine katkı sağlıyoruz. Haftada 2 defa bu meyve kokteyllerini veriyoruz. Bu kokteylleri sağlık personellerimiz ve hayvan bakıcısı arkadaşlarımız düzenli olarak hazırlıyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mevsim normallerinin üstünde geçen sıcaklıklar nedeniyle hayvanları serinletmek amacıyla günlük olarak hayvanlara meyve kokteylleri veriyoruz. Bu şekilde hayvanların serinlemesine yardımcı oluyoruz. Barınaklarda iklimlendirme çalışması yapıyoruz. Buzlu kokteylimizin içinde mevsim meyveleri; kavun, karpuz, üzüm var. Maymunlar bu şekilde serinlemiş oluyor. Beslenmelerinde serinlemelerine katkı sağlıyoruz. İştahlı şekilde bunları tüketiyorlar. Biz de onlar serinledikçe mutlu oluyoruz. Onlar da bu durumdan gayet memnunlar” diye konuştu.

Related Posts

Kuru incir ‘tüketmeyin’ uyarısıyla raflardan kaldırılıyor

Almanya’da satılan popüler bir kuru incir ürününde, sağlığı tehdit eden yüksek miktarda toksin tespit edildi. Uzmanlar, ürünü tüketenleri uyardı, tüketmeyin!

CHP’li Başarır: Atatürk Orman Çiftliği’ndeki arazi Fahrettin Koca’nın üniversitesine verildi

Başarır, “Bir yandan söndüremediğiniz, bütçe ayıramadığınız orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz, bir yandan da sizlerin orman talanlarıyla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Fransız avukatlardan Macron’a ‘İsrail ortaklığı’ suçlaması

Fransa’da yüzden fazla avukat, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve 19 milletvekilinin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililer hakkında, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’da işlediği savaş suçlarına ortaklık ettikleri gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurdu.

Manisa’da feci kaza: TIR devrildi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, üzüm bağına devrildi. Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

Netanyahu “Gazze’de kimse açlıktan ölmüyor” dedi: Rakamlar ve tanıklarla gerçekler

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de açlık iddialarını reddetti. Ancak DSÖ ve Gazze Sağlık Bakanlığı, yalnızca temmuz ayında onlarca ölüm bildiriyor. Açlıktan ölen çocuklar arasında daha önce hiçbir sağlık sorunu olmayanlar da var.

Jeremy Corbyn yeni parti kuruyor

İngiltere’de Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, sağ politikalarla özdeşleşirken partinin eski liderlerinden Jeremy Corbyn, yeni bir sol siyasete öncülük ediyor. “Sizin Partiniz” adıyla yola çıkan partinin kuruluş çağrısına 24 saatte 300 bin kişinin yanıt verdi.