Katil İsrail Suriye’de Türkiye’nin askeri üs kuracağı Palmira T-4 Hava üssünü neden bombaladı?

Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssü Konusundaki İsrail Endişesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssü’ne yerleşmesinin İsrail’in güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Netenyahu’nun bu açıklaması, Türkiye’nin Suriye’deki artan etkisinden duyduğu rahatsızlığı gösteriyor. Palmira Hava Üssü, hem İsrail hem de Türkiye için stratejik bir öneme sahiptir. Türkiye’nin T-4 Hava Üssü’nde konuşlanması, ABD ve İsrail’in bölgedeki faaliyetlerini zayıflatmaktadır. Bu askeri üs, Palmira Kürdistan adı altında 2. İsrail Devletinin denize açılacak Davut Koridorunun tam ortasında yer almaktadır.

Türkiye’nin Palmira T-4 Hava Üssü’nde bulunması, İsrail’in PKK/YPG ile karasal bağlantısını kesme potansiyeline sahiptir. Türkiye, Palmira T-4 Hava Üssü’ne hava savunma sistemleri kurarak Suriye’nin hava sahasını İsrail’e kapatma stratejisini benimsemektedir. İsrail uzmanları, Türk üssünün İran’a karşı saldırı kabiliyetlerini engellemeyeceğini belirtmektedir. Türkiye’nin T-4 Hava Üssü’nü kurması, Suriye’nin farklı noktalarından Türk üssüne lojistik destek sağlayacaktır. Bu hamle, Ankara’nın bölgedeki hakimiyetini güçlendirecektir.

Türkiye’nin Suriye’nin Hava Sahasındaki Rolü

Türkiye’nin, Suriye’nin hava sahasındaki boşluğu kapatma çabaları devam etmektedir. S400, yerli ve milli Hisar A ve HisarQ savunma sistemleri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, Çelik Kubbe’nin bölgeye gönderilmesi durumunda, hava sahasının kontrolü Türkiye’ye geçecektir.

İsrail’in en korktuğu hava savunma sistemlerinin İHA ve SİHA’lar olduğu bilinmektedir. Humus T-4 askeri üssü, İran ve Rusya’nın da kullandığı bir askeri üs olup stratejik bir konuma sahiptir. İsrail’in bu bölgedeki faaliyetleri, Türkiye’yi rahatsız etmektedir. Nagel Raporu, Türkiye ile İsrail orduları arasındaki potansiyel karşılaşma durumunda alınması gereken tedbirleri ele almaktadır.

Related Posts

Klima ve vantilatör fiyatları her geçen yıl cep yakıyor: 1 asgari ücret 1 klima almıyor

Yaz aylarında en çok tercih edilen aletlerden biri olan klimaların fiyatları bu yıl ateş pahası. İnternette bulunan en düşük klima fiyatı asgari ücreti 2 bin lira aşarak 24 bin 699 lirayı buluyor. En yükseği ise 115 bin liraya kadar çıkıyor. Oysa iki yıl öncesinin fiyatlarına bakıldığında bir klimanın 10 bin liraya bulunduğu görülüyor. Klima ve vantilatör fiyatları artarken yurttaş, ucuz diye en düşüğü 137 liradan satılan el vantilatörleriyle serinlemeye çalışıyor.

Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı

Alfemo Mobilya’nın, bundan sonra faaliyetlerini Zeren Group Holding çatısı altında sürdüreceği açıklandı.

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Türk malı imajını tehlikeye sokacak gelişme: Bakanlığın uyarıları da işe yaramadı

Tarım Orman Bakanlığı, AB’ye ihraç edilen kuru incirlerde aflatoksin ve okratoksin-A uygunsuzlukları sebebiyle Türkiye’ye yönelik RASFF tarafından (Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi) yapılan bildirimlerde artış olduğuna dikkat çekti. Bakanlık, ihracatçılara gönderdiği yazıda alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığını gösterdiğini bildirdi.

Araç sahipleri dikkat! Sigortada yeni dönem bugün başladı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren araç sigortalarında önemli değişiklik bugün itibarıyla hayata geçti. Kaza sonrası ağır hasar gören araçlar perte çıkarılıyor ve sigorta şirketi bu masrafı karşılıyordu. Bundan böyle araçları perte çıkarmak daha da zorlaşacak. İşte detaylar…