Menteşe Belediyesi’nden Tarım 4.0 Eğitimi Başlıyor

Menteşe Belediyesi’nden Tarım 4.0 ve Sürdürülebilir Tarım Eğitimi

Menteşe Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Ziraat Odası iş birliğiyle “Menteşe’de Tarım 4.0 ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları” eğitimini düzenliyor.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı kapsamında, 21 Nisan 2025 Pazartesi günü başlayacak olan eğitimler, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca devam edecek.

Proje kapsamında Menteşe’de tarımsal faaliyetlerin modern teknolojilerle desteklenmesi, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve iklim değişikliği gibi zorluklara karşı tarımsal dayanıklılığın artırılması amaçlanmaktadır.

Eğitimlerde Tarım 4.0 teknolojilerinin benimsenmesiyle bölgenin tarımsal ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılması, yerel ürünlerin izlenebilirliğinin sağlanması ve coğrafi işaretli ürünlerin değerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. – MUĞLA

Related Posts

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Türk malı imajını tehlikeye sokacak gelişme: Bakanlığın uyarıları da işe yaramadı

Tarım Orman Bakanlığı, AB’ye ihraç edilen kuru incirlerde aflatoksin ve okratoksin-A uygunsuzlukları sebebiyle Türkiye’ye yönelik RASFF tarafından (Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi) yapılan bildirimlerde artış olduğuna dikkat çekti. Bakanlık, ihracatçılara gönderdiği yazıda alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığını gösterdiğini bildirdi.

Araç sahipleri dikkat! Sigortada yeni dönem bugün başladı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren araç sigortalarında önemli değişiklik bugün itibarıyla hayata geçti. Kaza sonrası ağır hasar gören araçlar perte çıkarılıyor ve sigorta şirketi bu masrafı karşılıyordu. Bundan böyle araçları perte çıkarmak daha da zorlaşacak. İşte detaylar…

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %38,16 arttı, aylık %2,37 arttı.

Türkiye’nin merkezinde olduğu Orta Koridor’un 75 milyar dolarlık ticaret hacmi var

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin merkezinde olduğu Orta Koridor’la ilgili yıllık 75 milyar dolarlık ticaret hacminin olduğunu söyledi.

Sektör temsilcileri İstanbul’a yapılacak kiralık sosyal konut hamlesini değerlendirdi

İstanbul’da hayata geçirileceği açıklanan kiralık sosyal konut projelerinin kira fiyatlarını dengeleyeceğini belirten sektör temsilcileri, bu adımın son derece yerinde olduğunu bildirdi.