İklim Kanunu’nun ilk 4 maddesi nedir?

İklim Kanunu ve Önemi

11 Nisan 2025 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülüp kabul edilen İklim Kanunu, ülkemizin net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için atılan en kapsamlı adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kamu kurumları, özel sektör ve bireyler için yeni yükümlülükler ve düzenlemeler getirilmesiyle bu adım, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynayacak.

İklim Kanunu’nun İlk 4 Maddesi Neleri Kapsıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, Türkiye’nin ilk İklim Kanunu, 20 madde, 2 geçici madde ve 3 farklı kanunda değişiklik içeriyor. Bu kanun teklifi sayesinde iklim değişikliğiyle etkin bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor.

İklim Kanunu ile birlikte; iklim değişikliği nedeniyle oluşan afetlerin zararlarının en aza indirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilerek doğa dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, biyoçeşitliliğin korunması ve yeşil alanların artırılması gibi konular ele alınıyor. Aynı zamanda su ve gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması, kritik sektörlerin iklim krizinden etkilenmemesi için düzenlemelerin yapılması ve afetlerle mücadelede risk değerlendirme sistemlerinin güçlendirilmesi de kanun kapsamında yer alıyor.

Bu kapsamlı adımların yanı sıra, doğa dostu üretim süreçlerinin yasal güvence altına alınması ve sektörler arasındaki uluslararası rekabet gücünün artırılması da İklim Kanunu’nun amaçları arasında yer alıyor.

Related Posts

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı? 2025 MEB İOKBS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınavı sonuç duyurusuna yönelik bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2025 sınav takvimiyle birlikte bursluluk sınavı sonuç tarihi de belli oldu. Peki, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı? 2025 MEB İOKBS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

2025 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ mülakatları için tarih belli oldu mu?

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, tercihlerini yapan ve sonuçların duyurulmasını bekleyen adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ mülakatları için tarih belli oldu mu?

İki ilde deprem nedeniyle eğitime ara

Tekirdağ ve Kocaeli Valiliği, İstanbul’da meydana gelen depremler nedeniyle 24 Nisan Perşembe günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

Faysal Soysal’ın üçüncü şiir kitabı rafta: ‘Gökyaşı’ okurunu bekliyor

Soysal’ın Ebabil Yayıncılık tarafından yayımlanan iki bölümlük kitabında, son on yılda kaleme aldığı toplamda 52 şiiri yer alıyor. Soysal, modern zamanlarının ruhlarımızda yarattığı yorgunluktan, değişen dünya dinamiklerinin içsel sorgulamalarına …

Edirne’de 9 Bin 400 Öğrencinin Sporla Buluşması

(EDİRNE) – Edirne Valisi Yunus Sezer, 9 bin 400 öğrencinin “Okuldan Spor’a” ve “Mahalle Ligi” projeleri kapsamında spor yaptığını söyledi. Sezer, “Sporlarını 9 branşta yapıyorlar, tekrar eve bırakıyoruz. Amacımız çocuklarımızın boş vakitlerini en …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir