New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

Tekirdağ’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Polis, Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda 600 gram sentetik uyuşturucu ve 50 gram kokain ele geçirdi.

İsrail’in ablukası Gazze’yi açlığa sürüklüyor: Biri bebek 2 çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti

İsrail’in insani yardım girişini kısıtlayan ablukası sebebiyle kıtlığın yayıldığı Gazze Şeridi’nde 40 günlük bir bebek ve bir çocuk daha açlıktan yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazze’de katliama devam ediyor! Çadırlar hedef alındı, 14 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu Gazze kentinin batısındaki Şati Mülteci Kampı’nın kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını hedef aldı. İsrail saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 14 Filistinli …

Göle’de Sağanak Sele Neden Oldu

Ardahan’ın Göle ilçesinde etkili sağanak, Uğurtaşı köyünde su baskınına yol açtı.

Adıyaman’da Boğulma Faciası

Kahta’da serinlemek için çaya giren 21 yaşındaki genç boğuldu, cesedi hastaneye kaldırıldı.

Manisa’da Dini Nikah Cinayeti

17 yaşındaki Haniye Arab, dini nikahlı eşi Nagıb Habibi tarafından boğularak öldürüldü.