Van’da kayyım protestosu: Çok sayıda gözaltı

VAN – İçişleri Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın görevden uzaklaştırarak yerine Van Valisi Ozan Balcı’yı kayyım olarak atadı.

Görevden uzaklaştırma kararının belediye binası önünde Zeydan’a tebliğ edilmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor.

POLİS İZİN VERMEDİ

Protestolar kapsamında, Beşyol Meydanı’ndan Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyüş yapmak isteyen grup polis ablukasına alındı.

Aralarında görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir ve çok sayıda milletvekilinin olduğu grubun etrafı polisler tarafından çevrildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Grubun yürüyüşüne izin verilmezken, polis plastik mermi ve gaz fişeği ile saldırdı. Polis saldırısı sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ABDULLAH ZEYDAN: BU ZULMÜ DEVAM ETTİREMEZSİNİZ

Abdullah Zeydan, yürüyüşe engel olan polise tepki göstererek, “Açın burayı halk bizimle mi sizin gibi hırsızlarla mı yoksa kendi iradesiyle belediye eşbaşkanlarıyla mı? Siz bu halka zulmü devam ettiremezsiniz” dedi.

DEM PARTİLİ VEKİLLER VALİLİĞE DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar ve Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Cumhuriyet Caddesinde Van Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Vekillere destek için slogan atanlara polis müdahale etti.

Related Posts

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

MHP’nin kilit isminden cezaevindeki CHP’li başkana övgü

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tutuklu CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in sözlerini alıntılayarak, Özer’in yaptığı analiz için övgü dolu sözler söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması İsrail’den Yunanistan’a manşetlerde: ‘Tarihte yeni bir sayfa açıldı’

Dünya, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmaya kilitlendi. Erdoğan’ın 47 yıllık terör belasını bitmek üzere olduğunu …

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Karabük’te otluk alanda başlayan yangın 4 eve sıçradı

Karabük’ün Yeni Mahalle’sinde otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki 4 eve sıçradı. İtfaiye, AFAD ve sağlık ekiplerinin koordineli çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Olayda 2 metruk ev tamamen yanarken, diğer 2 evde maddi hasar meydana geldi.

Leman Dergisi’nin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında tutuklama talebi

Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.