Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Aleksandr Lukashenko, Belarus’a Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı olan Aleksandr Lukashenko, ülkesine Rusya tarafından 10 adet “Oreşnik” balistik füze sisteminin konuşlandırılacağını duyurdu. Lukashenko, gelecekte bu sayının artabileceğini belirtti.

Leningrad bölgesinde gerçekleşen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukashenko, Rusya’nın Belarus’a kaç adet “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Şu an için belirli bir sayı var, ileride nasıl bir gelişme olacak göreceğiz. Eğer Rusya isterse, biz de daha fazlasını yerleştirebiliriz” diyen Lukashenko, bu sayının rezervlerle birlikte olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını ve Ukrayna’da test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” adlı balistik füzenin gelecek yılın ikinci yarısında Belarus’a yerleştirileceğini açıklamıştı. (AA)

Related Posts

Nallıhan’da Lise Tanıtım Günleri

Nallıhan’da düzenlenen etkinlikle veli ve öğrencilere liseler tanıtıldı, bilinçli tercih hedeflendi.

Seydikemer’de Cinayet Davası Devam Ediyor

Muğla’da Şaban Ataş’ın cinayetiyle ilgili 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Akçadağ’da Yol Yapım Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki Bahri Mahallesi’nde yol yapım ve asfaltlama çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, çalışmaları yerinde inceleyerek altyapıyı güçlendirme hedeflerini vurguladı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkale’ye Yolculuk Yaptı

YÜKSEKOVA Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Kahramanların İzinde Yüksekova’dan Çanakkale’ye’ adlı proje kapsamında, şehit ailelerin yakınları ve gaziler için Çanakkale…

Tekirdağ’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Polis, Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda 600 gram sentetik uyuşturucu ve 50 gram kokain ele geçirdi.

İsrail’in ablukası Gazze’yi açlığa sürüklüyor: Biri bebek 2 çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti

İsrail’in insani yardım girişini kısıtlayan ablukası sebebiyle kıtlığın yayıldığı Gazze Şeridi’nde 40 günlük bir bebek ve bir çocuk daha açlıktan yaşamını yitirdi.