İçme suyu arıtma tesisinde ‘kimyasal madde’ şüphesi: Yalova’da sular kesildi

Yalova’da İçme Suyu Arıtma Tesisinde Köpük Oluşumu Değerlendiriliyor

Yalova’da içme suyu arıtma tesisinde meydana gelen köpük oluşumuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı yetkilileri, örnekler üzerinde inceleme gerçekleştirdi. Yapılan analizler sonucunda suyun sadece hijyenik amacıyla kullanımında herhangi bir risk bulunmadığı belirlendi. Konuyla ilgili Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kesin ve detaylı analiz sürecinin devam ettiğini belirten şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin su kaynağını besleyen Kadıköy regülatör havuzunda görülen köpüklenme ile ilgili Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yapılan ilk analizler neticesinde suyun sadece hijyenik amaçlarla kullanımında herhangi bir risk bulunmadığı tespit edilmiştir. Ancak, kesin ve kapsamlı analiz süreçleri devam etmektedir. Sonuçlar açıklandığında suyun sadece genel temizlik ve hijyen amaçlarıyla kullanılması önerilmektedir. İçme suyu olarak tüketilmemesi, gıda hazırlığında (yemek, çay vb.) kullanılmaması ve ağız hijyeni için tercih edilmemesi gerekmektedir. Detaylı analizler tamamlandıktan sonra halk bilgilendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır.” (DHA)

Related Posts

Gazze’de bebekler ölümün eşiğinde: Mama ve süt kalmadı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımlara uyguladığı abluka, bölgedeki insani krizi de gitgide derinleştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye taziye mesajı

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Çekya’da şebeke çöktü, ülke kilitlendi

Çekya’da yüksek gerilim hattının çökmesiyle ülke karanlığa gömüldü. Prag dâhil birçok kentte metro durdu, fabrikalar kapandı, hastaneler jeneratöre geçti. Hükümet ulusal acil durum ilan etti, yüz binlerce kişi elektriksiz kaldı.

CHP’li belediyelere yeni operasyon: Adana BŞB Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere hakkında gözaltı kararı!

CHP’li belediyelere yeni operasyon: Adana BŞB Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere hakkında gözaltı kararı!