Türkiye hava sahasından her 14 saniyede bir uçak geçti

Türkiye’nin Hava Trafik Yükü Geçen Yıl Yüzde 5,5 Arttı

Türkiye hava sahasında geçen yıl toplam 2 milyon 290 bin 581 uçuş gerçekleşti. 521 bin 724 uçuşun transit üst geçiş olduğu belirtilirken, ülke semalarından her 14 saniyede bir uçak geçtiği açıklandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, uçakla seyahat eden yolcu sayısında son yıllarda önemli bir artış yaşandığı vurgulandı.

Ülkenin hava ulaşımı alanında anlaşma yaptığı ülke sayısının 81’den 175’e yükseldiği kaydedilirken, 2002’de dış hat uçuşlarının 50 ülkede 60 noktaya yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Uçuş ağında yaşanan gelişmeler sonucunda ise 132 ülkede 349 noktaya ulaşıldığı belirtildi.

2002 yılında iç ve dış hatlarda toplam 34,5 milyon olan yolcu sayısının, 2024 sonuna kadar 230,2 milyonun üzerine çıktığı açıklandı. 2024 sonunda iç hat uçak trafiğinin 902 bin 78, dış hat uçak trafiğinin ise 866 bin 779 olduğu ifade edildi.

Geçen yıl Türk hava sahasında gerçekleşen uçuş sayısının 521 bin 724’ü transit üst geçiş olmak üzere toplam 2 milyon 290 bin 581 olduğu belirtilirken, bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 5,5 arttığı vurgulandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kayıtlarına göre, ticari uçuş sayısının 1 milyon 412 bin 238 olduğu ve bu uçuşların iniş-kalkış yapan uçakların yüzde 62’sini oluşturduğu aktarıldı.

 


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – İmamoğlu, CHP’nin ön seçim kararını destekledi: Demokratik devrim! Tek yol erken seçim!

TIKLAYIN – ABD’de uçakla helikopter çarpıştı, 18 kişinin cesedine ulaşıldı

TIKLAYIN – Yüzlerce suç duyurusu sonuçsuz kaldı; eski AKP’li vekil Zehra Taşkesenlioğlu’nun ifadesi alınmadan dosya kapatıldı

TIKLAYIN – Otel çalışanları patronu yalanladı: “Gece güvenlik yoktu; yangın alarmı, müşteriler odalarda sigara içtiği için kapalıydı”

TIKLAYIN – UEFA Avrupa Ligi’nde “Türk derbisi” olabilir; işte Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin tur ihtimalleri

 

Related Posts

Klima ve vantilatör fiyatları her geçen yıl cep yakıyor: 1 asgari ücret 1 klima almıyor

Yaz aylarında en çok tercih edilen aletlerden biri olan klimaların fiyatları bu yıl ateş pahası. İnternette bulunan en düşük klima fiyatı asgari ücreti 2 bin lira aşarak 24 bin 699 lirayı buluyor. En yükseği ise 115 bin liraya kadar çıkıyor. Oysa iki yıl öncesinin fiyatlarına bakıldığında bir klimanın 10 bin liraya bulunduğu görülüyor. Klima ve vantilatör fiyatları artarken yurttaş, ucuz diye en düşüğü 137 liradan satılan el vantilatörleriyle serinlemeye çalışıyor.

Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı

Alfemo Mobilya’nın, bundan sonra faaliyetlerini Zeren Group Holding çatısı altında sürdüreceği açıklandı.

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Türk malı imajını tehlikeye sokacak gelişme: Bakanlığın uyarıları da işe yaramadı

Tarım Orman Bakanlığı, AB’ye ihraç edilen kuru incirlerde aflatoksin ve okratoksin-A uygunsuzlukları sebebiyle Türkiye’ye yönelik RASFF tarafından (Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi) yapılan bildirimlerde artış olduğuna dikkat çekti. Bakanlık, ihracatçılara gönderdiği yazıda alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığını gösterdiğini bildirdi.

Araç sahipleri dikkat! Sigortada yeni dönem bugün başladı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren araç sigortalarında önemli değişiklik bugün itibarıyla hayata geçti. Kaza sonrası ağır hasar gören araçlar perte çıkarılıyor ve sigorta şirketi bu masrafı karşılıyordu. Bundan böyle araçları perte çıkarmak daha da zorlaşacak. İşte detaylar…