Türkiye’nin en itibarlı markaları seçildi

Türkiye İtibar Akademisi ve İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi 2025 sonuçları açıklandı

Türkiye İtibar Akademisi tarafından İstanbul Kent Üniversitesi iş birliği ve Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Ömer Bilen danışmanlığında 14’üncüsü yapılan Türkiye İtibar Endeksi’nin 2025 sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Araştırma kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ‘Türkiye Örneklemi’ olarak kabul ettiği 26 bölge ve 72 ilde 10 Aralık 2024 – 10 Ocak tarihleri arasında yaklaşık 15 bin kişiyle görüşülerek, farklı sektörlerdeki şirket ve kurumların algıları ve itibarları ölçümlendi.

Öne Çıkan İlk 10 Marka

Araştırmada dikkat çeken ilk 10 marka ise şu şekilde sıralandı:

  • Akaryakıt Sektörü: Alpet, Aygaz, Aytemiz, Petrol Ofisi, Go Petrol, Opet, Shell, Sunpet, Total Energies, Türkiye Petrolleri
  • Alkolsüz İçecek: Coca Cola, Cola Turka, Dimes, Fanta, Fuse Tea, Juss, Pepsi, Red Bull, Sarıyer Gazoz, Tamek
  • Altın ve Mücevherat: Ahlatcı, Altınbaş, Atasay, Blue Diamond, Cartier, Kafkas Pırlanta, Nadir Gold, Sina Pırlanta, So Chic, Zen Pırlanta
  • Bankacılık: Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, Kuveyt Türk, QNB, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası
  • Beyaz Eşya: Altus, Arçelik, Beko, Bosch, Hoover, Regal, Samsung, Siemens, Uğur Derin Dondurucu, Vestel
  • Beyaz Et: Banvit, Beypiliç, CP, Dardanel Ton, Erpiliç, Gedik, Keskinoğlu, Lezita, Migros, Şenpiliç

Related Posts

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.

Klima ve vantilatör fiyatları her geçen yıl cep yakıyor: 1 asgari ücret 1 klima almıyor

Yaz aylarında en çok tercih edilen aletlerden biri olan klimaların fiyatları bu yıl ateş pahası. İnternette bulunan en düşük klima fiyatı asgari ücreti 2 bin lira aşarak 24 bin 699 lirayı buluyor. En yükseği ise 115 bin liraya kadar çıkıyor. Oysa iki yıl öncesinin fiyatlarına bakıldığında bir klimanın 10 bin liraya bulunduğu görülüyor. Klima ve vantilatör fiyatları artarken yurttaş, ucuz diye en düşüğü 137 liradan satılan el vantilatörleriyle serinlemeye çalışıyor.

Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı

Alfemo Mobilya’nın, bundan sonra faaliyetlerini Zeren Group Holding çatısı altında sürdüreceği açıklandı.

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Türk malı imajını tehlikeye sokacak gelişme: Bakanlığın uyarıları da işe yaramadı

Tarım Orman Bakanlığı, AB’ye ihraç edilen kuru incirlerde aflatoksin ve okratoksin-A uygunsuzlukları sebebiyle Türkiye’ye yönelik RASFF tarafından (Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi) yapılan bildirimlerde artış olduğuna dikkat çekti. Bakanlık, ihracatçılara gönderdiği yazıda alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığını gösterdiğini bildirdi.