Dolandırıcı Hakim ve Arkadaşı Tutuklandı

Ankara’da İdari Yargı Hakimi Rolünde Dolandırıcılık Yapan Çift Tutuklandı

Ankara’da kendilerini “idari yargı hakimi” olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan bir kadın ve erkek arkadaşı tutuklandı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Çankaya ilçesinde bir kadın danışmanlık adı altında avukatlık yaparak kendisini idari hakim olarak tanıttı. Bu durum üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Başsavcılığın talimatıyla polis ekipleri, kendisini “idari yargı hakimi” olarak tanıtan D.Ş. ve ofisin “kurucu müdürü” olduğunu iddia eden erkek arkadaşı U.A’yı gözaltına aldı.

Ofiste yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile şarjör, 6 fişek, 1 hakim cübbesi ve birçok belge ele geçirildi.

Şüphelilerin, mağdurlara “davalarınızı kazanacağız”, “sorunlarınıza çözüm bulacağız” gibi vadelerle milyonlarca lira dolandırdıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

D.Ş. ve U.A, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Related Posts

Öğretmenler ne istiyor

Yaşadıkları sorunları çözüm bekleyen öğretmenler seslerini meydanlardan duyurmaya çalışıyor: Adil kontenjan, ek atama istiyoruz, hayallerimizi yıkmayın.

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.

Son Dakika… İnan Kıraç davasında yeni gelişme

Son Dakika Haberi… İş insanı İnan Kıraç’ın (87), Emine Alangoya (75) ile yaptığı evliliğin iptali istemiyle kızının mahkemeye başvurduğu davanın duruşması 18 Temmuz’a ertelendi.

Kazandığı 1.3 milyon TL hayatını mahvetti: İki yıldır mücadele ediyor

İki çocuk annesi bir kadın, bahis oynayarak 25 bin sterlin (yaklaşık 1.3 milyon TL) kazanmasının hayatındaki en kötü olay olduğunu söylüyor…

Cinsel tacizle mücadele için polislere bu oyunu oynatıyorlar

Danimarka’da polis, dolandırıcılık ve cinsel taciz gibi suçlarla mücadele etmek için yenilikçi bir yöntem uyguluyor: Çevrimiçi oyunlar ve sosyal medya platformlarında “devriye gezmek”.