Hakan Fidan’dan YPG mesajı: Eğer samimilerse…

Fidan: “Suriye’deki Yeni Yönetim Tarihi Bir An”

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fidan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılan Suriye toplantısında Suriye’deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Ahmed eş-Şeybani’nin de olmasının “dönüm noktası ve tarihi bir an olduğunu” ifade etti.

Bölge ülkeleri olarak Suriye’deki gelişmelerin doğru yöne yönlendirilmesinde en büyük sorumluluğun taşındığını vurgulayan Fidan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün, birliği ve egemenliğinin, tüm çabalarını üzerine inşa ettikleri temel ilkeler olmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Fidan, Suriye’deki normalleşme işaretlerinin her geçen gün güçlendiğine dikkati çekerek, “Bu kritik dönemde, uluslararası toplumun beklentileri ile Suriye’deki yeni yönetimin karşılaştığı gerçekler arasında dikkatli bir denge kurarak dengeleyici bir güç olarak hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

SDG SAMİMİYSE KENDİSİNE FESHETMELİ

Çabaların daha etkin kılınması için bir eş güdüm mekanizması ya da komiteler oluşturabileceğini kaydeden Fidan, gelecek dönemde yaptırımlardan daha fazla muafiyet sağlamak için öncelikli sektörlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Fidan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının ana odak olmaya devam etmesi gerektiğine değinerek, “Eğer ‘SDG’ merkezi yönetimle bütünleşme çabalarında samimiyse, feshedildiğini açıklamalıdır.” şeklinde konuştu.

Terör örgütünün Fırat’ın doğusundaki Arap çoğunluk için ciddi bir tehdit oluşturmaya ve Suriye halkının en çok ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları yağmalamaya devam ettiğini hatırlatan Fidan, şunları kaydetti:

“Yeni yönetimin DEAŞ’la etkin bir şekilde mücadele etme kapasitesini güçlendirmek için birlikte çalışabiliriz. Türkiye olarak, Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

Related Posts

Nallıhan’da Lise Tanıtım Günleri

Nallıhan’da düzenlenen etkinlikle veli ve öğrencilere liseler tanıtıldı, bilinçli tercih hedeflendi.

Seydikemer’de Cinayet Davası Devam Ediyor

Muğla’da Şaban Ataş’ın cinayetiyle ilgili 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Akçadağ’da Yol Yapım Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki Bahri Mahallesi’nde yol yapım ve asfaltlama çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, çalışmaları yerinde inceleyerek altyapıyı güçlendirme hedeflerini vurguladı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkale’ye Yolculuk Yaptı

YÜKSEKOVA Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Kahramanların İzinde Yüksekova’dan Çanakkale’ye’ adlı proje kapsamında, şehit ailelerin yakınları ve gaziler için Çanakkale…

Tekirdağ’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Polis, Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda 600 gram sentetik uyuşturucu ve 50 gram kokain ele geçirdi.

İsrail’in ablukası Gazze’yi açlığa sürüklüyor: Biri bebek 2 çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti

İsrail’in insani yardım girişini kısıtlayan ablukası sebebiyle kıtlığın yayıldığı Gazze Şeridi’nde 40 günlük bir bebek ve bir çocuk daha açlıktan yaşamını yitirdi.