42 Yıldır Ebe Olarak Yeni Hayatlara Şahitlik Eden Özgül Çetin

Özgül Çetin: 42 Yıldır Ebelik Yapan Bir Kadının Hikayesi

Gaziantep’in sevgili ebesi Özgül Çetin, 42 yıldır birçok anneye eşlik ediyor ve doğan her bebeğin ilk nefesine tanıklık ediyor.

61 yaşındaki Gaziantepli Özgül Çetin, ebelik tutkusunu ebe kıyafetlerine olan özeniyle keşfetti ve mesleğe 19 yaşında adım attı.

Artık 42 yıldır Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet veren Çetin, mesleğine olan tutkusunu şu şekilde ifade etti: “Hayatımın aşkı bu meslek, her doğum benim için ayrı bir sevinç kaynağı. Annenin umut dolu bakışları, bebeğin ilk nefesi… Bu duyguyu her doğumda yeniden yaşıyorum.”

Özgül Çetin, farklı anılar ve deneyimlerle dolu olan ebelik kariyeri boyunca birçok doğuma şahitlik ettiğini belirtiyor. En ilginç deneyiminin yeğeninin ev doğumu olduğunu dile getiriyor ve her bebeğe aynı sevgiyle yaklaştığını vurguluyor.

Çetin’in meslek hayatında en büyük mutluluğu ise her doğumla beraber gelen heyecan ve mesleğin kutsallığını bir kez daha hissetmesi. “İlk nefes, bütün yorgunluğumuzu unutturuyor” diyerek mesleğine duyduğu bağlılığı gözler önüne seriyor.

Ebelik mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine inanan Özgül Çetin, 50 yıldan fazla süredir annelerin dualarıyla hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Uykusuz nöbetlerde dahi bebeğin doğduğu anın verdiği mutluluğun her yorgunluğu unutturduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Beyza Nur Eryılmaz – Güncel

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Kadınlarda sıklıkla görülen hastalık lipödem

Uzmanı açıkladı: Kadınlarda sıklıkla görülen hastalık lipödem

Doğrama tahtaları büyük tehlike saçıyor: Bu görüntüyü görürseniz hemen evden uzaklaştırın

Uzmanlar, mutfakların vazgeçilmezi olan doğrama tahtalarının kullanımında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle bu görüntüde olan doğrama tahtalarının, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çekildi.

Çene yapısındaki bozukluk solunum problemlerine neden olabiliyor

Çene yapısındaki bozukluk solunum problemlerine neden olabiliyor

Profesörün, “yanlışlıkla yutulanlar” koleksiyonu

Profesörün, “yanlışlıkla yutulanlar” koleksiyonu

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.