179 kişi motora giren ördekler yüzünden ölmüş

Güney Kore Tarihinin En Büyük Uçak Kazası: Muan Uluslararası Havalimanı’nda 179 Kişi Hayatını Kaybetti

29 Aralık tarihinde, Güney Kore tarihinin en büyük uçak kazası meydana geldi. Muan Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleşen uçak kazasında 179 kişi hayatını kaybetti. Ulusal yas ilan edildi ve kazanın nedeniyle ilgili merak büyüyordu. Uzmanlar, kazaya dair ön raporlarını açıkladı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yapılan açıklamada, ABD, Fransa ve Tayland’a gönderilen raporda, incelemeler sırasında kuş çarpması ve iniş sistemi lokalizöründeki olası sorunlara odaklanıldığı ve “Bu kapsamlı soruşturma faaliyetleri, kazanın kesin nedenini belirlemeyi amaçlamaktadır” denildi.

Motorda Tüy ve Kan Lekeleri Tespit Edildi

Pilotlar tarafından rapor edilen kuş çarpmasının kesin saati henüz doğrulanamazken, raporda “Her iki motor da incelenmiş ve tüyler ile kan lekeleri bulunmuştur” ifadeleri yer aldı.

İki Motorda da Baykal Ördeği DNA’sı Bulundu

Düşen uçağın her iki motorunda da kışın büyük sürüler halinde Güney Kore’ye göç eden Baykal Ördeği DNA’sına rastlandığı ortaya çıktı.

Kesin Sonuç Daha Sonra Açıklanacak

Yetkililer, ön rapordan sonra detaylı araştırma yapmak için sonraki adımlarını sökülen motorlar üzerinde gerçekleştirecekler.

Related Posts

Öğretmenler ne istiyor

Yaşadıkları sorunları çözüm bekleyen öğretmenler seslerini meydanlardan duyurmaya çalışıyor: Adil kontenjan, ek atama istiyoruz, hayallerimizi yıkmayın.

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.

Son Dakika… İnan Kıraç davasında yeni gelişme

Son Dakika Haberi… İş insanı İnan Kıraç’ın (87), Emine Alangoya (75) ile yaptığı evliliğin iptali istemiyle kızının mahkemeye başvurduğu davanın duruşması 18 Temmuz’a ertelendi.

Kazandığı 1.3 milyon TL hayatını mahvetti: İki yıldır mücadele ediyor

İki çocuk annesi bir kadın, bahis oynayarak 25 bin sterlin (yaklaşık 1.3 milyon TL) kazanmasının hayatındaki en kötü olay olduğunu söylüyor…

Cinsel tacizle mücadele için polislere bu oyunu oynatıyorlar

Danimarka’da polis, dolandırıcılık ve cinsel taciz gibi suçlarla mücadele etmek için yenilikçi bir yöntem uyguluyor: Çevrimiçi oyunlar ve sosyal medya platformlarında “devriye gezmek”.